Overslaan en naar de inhoud gaan

Medewerkers Tata Steel Maastricht niet ongerust

Geplaatst opdinsdag 19 november 2019 - 18:00

Medewerkers van de twee Tata Steel-bedrijven in Maastricht zeggen zich geen zorgen te maken over de aanstaande ontslaggolf. Het staalbedrijf kondigde deze week aan dat er in Europa 3000 banen moeten verdwijnen. In Nederland zou dat neerkomen op 1000 banen.

In Maastricht zijn twee vestigingen van Tata Steel: Service Centre Maastricht en Tata Steel Nederland Tubes BV.

Werkvloer
Bij de wisseling van de diensten vertellen medewerkers dat ze niets merken van ongerustheid op de werkvloer. "Ik denk dat de ontslagen vooral in IJmuiden zullen vallen, niet hier", zegt een medewerker van het Service Centre. Aan de poort van Tubes Nederland hetzelfde verhaal. "Wij hebben al een hele platte organisatie, daar kun je niet veel functies meer tussenuit halen. Ik zie niet hoe ze nu nog mensen kunnen ontslaan, want dan kunnen we hier ons werk niet meer doen."

Tata Steel Tubes Nederland BV Maastricht
Tata Steel Tubes Nederland BV Maastricht
L1

Productie
Nederland Tubes produceert stalen gelaste buizen voor de automotive- , bouw/constructie- , agri- en verwarmingssector. Daar werken 85 mensen. Bij Service Centre Maastricht werken 260 mensen. Zij maken van grote rollen staal producten voor de automotive sector en vlakke platen voor onder andere de scheepsbouw en machinebouw.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen