Overslaan en naar de inhoud gaan

Medewerkers Nedcar onaangenaam verrast door vertrek BMW

Geplaatst opdonderdag 15 oktober 2020 - 18:46

Veel medewerkers van VDL Nedcar zagen niet aankomen dat BMW de autoproductie in Born zou stoppen.

Volgens de meeste ondervraagden waren er binnen de fabriek geen signalen dat dit er aan zat te komen. Slechts een enkeling zei het onheil wel te hebben voorzien.

Dat bleek bij een kleine rondvraag van L1 aan de poort donderdag nadat bekend werd dat BMW de autoproductie in 2023 beëindigd.

Autoproductie
VDL Nedcar maakt in Born voor het Duitse automerk verschillende modellen van de Mini en de BMW X1. In juni werd al duidelijk dat BMW na 2023 zou gaan stoppen met de productie van de BMW X1 in de fabriek in Born. Donderdag werd bekend dat ook de productie van de verschillende Mini-modellen na 2023 niet voortgezet wordt.

Lees ook: Enorme klap voor Nedcar: BMW stopt productie in 2023

Onverwacht
Medewerkers reageren rustig op het nieuws. De meesten van hen zagen het niet aankomen en zijn best verrast. Ze hopen dat de directie van VDL een nieuw automerk zal vinden om te produceren. "We waren wel in de veronderstelling dat we een nieuwe opdracht zouden krijgen, maar we zullen zien hoe het verder gaat", verwoordt één van hen het gevoel voor de camera van L1.

Herhaling van zetten
Voor veel medewerkers is het bovendien een herhaling van zetten. "Ik werk hier al dertig jaar en heb dit al een keer of drie meegemaakt", laat een medewerker weten. "Het is dus op zich niets nieuws, maar het is iedere keer opnieuw wel een vervelende gewaarwording."

Hoewel het in deze tijd wel onzeker is of het snel lukt om een nieuwe opdrachtgever te vinden, is er wel goede hoop. "Het is hier altijd nog goed gekomen, dus het komt ook nu wel weer goed."

Lees ook: Corona en malaise automarkt nopen BMW tot reorganisatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen