Overslaan en naar de inhoud gaan

Medewerkers Nedcar en FNV bieden petitie aan in Den Haag

Geplaatst opwoensdag 4 november 2020 - 10:16

Vakbond FNV Metaal heeft woensdagochtend samen met een aantal medewerkers van VDL Nedcar in Born een petitie aangeboden aan Kamerleden om aandacht te vragen voor de werkgelegenheid in Limburg.

BMW maakte onlangs bekend dat er na 2023 geen modellen van het Duitse automerk meer van de band zullen rollen bij de autofabriek in Born. "Daardoor staan 5.000 banen op de tocht", zegt Kenan Baydar van vakbond FNV Metaal in gesprek met de L1 Nieuwsshow.

Lees ook: Enorme klap voor Nedcar: BMW stopt productie in 2023

Banenbehoud
De vakbond heeft een actie opgezet om meer aandacht te vragen voor de werkgelegenheid in Limburg, en dan vooral de situatie bij VDL Nedcar. "De petitie is door een kleine duizend mensen ondertekend, maar wordt namens alle collega's van Nedcar aangeboden", zegt Baydar. "We hopen dat de politiek in Den Haag zich gaat inzetten voor het banenbehoud in Limburg."

Lees ook: CDA wil dat Rutte zich bemoeit met toekomst Nedcar

Na 10:00 uur begint in Den Haag het begrotingsdebat van Economische Zaken. De petitie is vooraf aangeboden aan Kamerleden Selçuk Öztürk (DENK), Mustafa Amhaouch (CDA) en William Moorlag (PvdA). Baydar hoopt dat zij het op de agenda kunnen zetten.

Harde klap
Door de beslissing van BMW staan duizenden banen op de tocht, en moet de Limburgse economie een harde klap incasseren. Eerder vroeg het CDA al om een actieplan van het kabinet. In dat plan moet volgens de christendemocraten ook gekeken worden naar andere behoeften in de regio, bijvoorbeeld op het gebied van infrastructuur. Minister Eric Wiebes van Economische Zaken gaf eerder al aan dat het kabinet wil helpen bij de zoektocht naar een nieuwe klant voor VDL Nedcar.

Lees ook: Corona en malaise automarkt nopen BMW tot reorganisatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen