Overslaan en naar de inhoud gaan

Medewerkers Maastricht UMC+ in staking: alleen spoedzorg

Geplaatst opdinsdag 26 oktober 2021 - 8:31

Medewerkers van Maastricht UMC+ en de zeven andere universitaire ziekenhuizen doen sinds middernacht mee aan een demonstratie voor betere arbeidsvoorwaarden en een lagere werkdruk.

De eerste uren zijn met name besteed aan voorbereidingen zoals het ophangen van spandoeken, meldt de FNV, een van de organisatoren. Inmiddels wordt er al volop geflyerd. "De sfeer is goed", meldt een woordvoerster.

Lees ook: FNV-bestuurder: onvrede in MUMC+ is heel groot

Duidelijk merkbaar
Pas vanaf een uur of negen zullen de demonstraties duidelijker merkbaar zijn. Dan staan de eerste actieprogramma's gepland. De deelnemers aan het protest houden onder meer protestmarsen rond de ziekenhuizen, sport- en mindfulnessclinics, pubquizzen over de cao, voorleesmarathons op kinderafdelingen en speeches op zeepkisten.

Rond het middaguur gaan ze voor zichzelf applaudisseren.

Zondagsdiensten
De actievoerders draaien bovendien zondagsdiensten, waardoor alle planbare zorg die dag komt te vervallen en alleen spoedzorg en behandelingen die niet kunnen worden onderbroken, doorgaan.

Met 279 deelnemende ziekenhuisafdelingen is het volgens de vakbond FNV "de grootste actie ooit in de academische ziekenhuizen".

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen