Overslaan en naar de inhoud gaan

Medewerkers: hygiëne Bastion Hotels ondermaats

Geplaatst opzaterdag 20 augustus 2016 - 6:35

De landelijke hotelketen Bastion, met vestigingen in Maastricht, Geleen en Heerlen, schendt tal van regels op het gebied van hygiëne.

Ook de loonbetalingen zijn ondoorzichtig en mogelijk niet conform de wettelijke regels. Dat verklaren meerdere (oud-)personeelsleden tegenover De Limburger.

Ongedierte
Volgens hen loopt er ongedierte door de keukens en restaurants en wordt er gesjoemeld met de houdbaarheid van voedingswaren. Ook laat de schoonmaak te wensen over en wordt ongekwalificeerd personeel ingezet als kok, aldus de medewerkers zelf.

Boete
De Inspectie SZW legde de hotelketen vorig jaar ruim drie ton boete op wegens de ondoorzichtige administratie. Bij de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) scoort Bastion al jaren op rij geen voldoende.

Van de hand
De directie van Bastion wijst de bevindingen van de hand. "Vrijwel alles ligt buiten de waarheid c.q. is onjuist. Bastion handelt volkomen binnen de kaders van de geldende wet- en regelgeving en houdt zich minimaal aan de cao”, aldus directeur Eddo Rats. "De stellingen terzake hygiëne zijn uit de lucht gegrepen.”

Lees meer details bij De Limburger.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Hygiëne hotels Bastion in orde', aldus Bastion
Hotelketen Bastion laat onderzoek doen naar hygiëne
Bastion-hotels al eerder gewaarschuwd door inspectie
In Sittard-Geleen is plek voor 175 extra hotelkamers
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen