Overslaan en naar de inhoud gaan

Medewerkers grote drukkerij Weert staken: 'Wij zijn het zat'

Geplaatst opwoensdag 17 oktober 2018 - 7:22

Medewerkers van drukkerij Roto Smeets in Weert leggen woensdagmiddag het werk neer.

"Net zoals vele van hun collega’s in de Grafimedia-sector zijn zij het zat, dat komt door de opstelling van de werkgevers. Er ligt nog steeds geen fatsoenlijke cao op tafel", laat Jos Cohen, bestuurder bij FNV Media & Cultuur weten.

Loonstijging
De 60 werknemers staken omdat ze een loonstijging van zes procent willen de komende twee jaar. Ook willen ze goede afspraken over de inzet van uitzendkrachten. Verder zouden de werkgevers met hun handen van de klokurenmatrix, een toeslag voor onregelmatige uren, moeten afblijven.

Verslechteringsvoorstellen
De medewerkers van de drukkerij komen samen met andere medewerkers binnen de hele Grafimedia-sector op voor een betere cao. "Al maanden houden de werkgevers vast aan hun verslechteringsvoorstellen en drukken zij hun snor voor hun verantwoordelijkheden. We hebben de werkgevers tot eind september de tijd gegeven om in te gaan op de eisen van de werknemers. Zonder resultaat", laat Cohen weten.

Lees ook: Achtergrond: De stakingsgolf is moeilijk te doorbreken

48 uur
De medewerkers van de drukkerij in Weert zijn dus niet de enige die in actie komen. Werknemers van de Ardagh-vestiging in Hoogeveen legden het werk al voor 48 uur neer op vrijdag 28 september en maandag 1 oktober. Op dinsdag 2 oktober was er een werkonderbreking bij Hassink Drukkers in Haaksbergen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen