Overslaan en naar de inhoud gaan

Medewerkers De Zorggroep krijgen zorgbonus

Geplaatst opdinsdag 10 november 2020 - 12:53

Alle medewerkers van De Zorggroep in Noord- en Midden-Limburg krijgen in december een zorgbonus.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft die bonus nog niet toegekend, maar desondanks heeft de raad van bestuur van De Zorggroep besloten de bonus volgende maand zelf uit te keren.

Teleurstelling
Bestuurder Marc van Ooijen zegt teleurgesteld te zijn in de manier waarop de regeling is opgezet. Volgens minister De Jonge is die niet voor iedereen bedoeld, maar voor mensen die zich extra hebben ingezet in de strijd tegen corona. "Ook de uitwerking is erg ingewikkeld en neemt veel tijd in beslag. Daarom trekken we ons eigen plan. Al onze medewerkers hebben een cruciale bijdrage geleverd om de coronacrisis onder controle te krijgen. En helaas is het nog niet voorbij. We vinden het dan ook belangrijk dat de zorgbonus als blijk van waardering zo snel mogelijk wordt uitbetaald."

Lees ook: Limburgs Parlement wil vaart achter uitbetalen zorgbonus

Blijk van waardering
De zorgbonus van 1.000 euro netto is bedoeld als blijk van waardering voor de inzet van het zorgpersoneel in de bestrijding van het coronavirus. Alle medewerkers van De Zorggroep die gewerkt hebben tussen 1 maart en 1 september krijgen de bonus. Dit geldt alleen niet voor mensen die meer dan twee keer het modale inkomen verdienen.

ZZP'ers, uitzendkrachten, stagiaires en medewerkers die inmiddels uit dienst zijn, komen ook in aanmerking voor de zorgbonus. Naar verwachting krijgen zij die uitgekeerd in januari.

Statement
De Zorggroep heeft een aantal weken geleden samen met vijftien verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties in Limburg een statement gemaakt rondom de zorgbonus en er voor alle medewerkers een aangevraagd. Dit is kracht bijgezet met een brief aan minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. Daarop hebben de organisaties vooralsnog geen reactie gekregen.

VieCurie en Laurentius
Eerder maakte ook het VieCuri-ziekenhuis in Venlo en Venray al bekend de zorgbonus uit te gaan betalen. Ook het Laurentius Ziekenhuis in Roermond gaat het zorgpersoneel dat tijdens de eerste coronagolf in het ziekenhuis gewerkt heeft, de zorgbonus alvast uitbetalen.

Lees ook: Laurentius wacht niet op ministerie en betaalt zorgbonus uit

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen