Overslaan en naar de inhoud gaan

Medewerkers Arriva geven eigen bedrijf dikke onvoldoende

Geplaatst opzaterdag 28 april 2018 - 8:53

Medewerkers van Arriva in Limburg zijn zeer ontevreden over het bedrijf.

Dat blijkt uit een uitgelekt medewerkersonderzoek dat in handen is van De Limburger. Volgens het personeel staan reizigers niet centraal en hebben medewerkers weinig vertrouwen in de directie.

Dikke onvoldoende
Op onder meer deze punten krijgt het bedrijf een dikke onvoldoende. Er zou niet worden geluisterd naar klachten van buschauffeurs en machinisten. Ook is Arriva absoluut niet klantvriendelijk, vindt het eigen personeel.

Wel blijven werken
Arriva verzorgt sinds anderhalf jaar het regionale bus- en treinvervoer in onze provincie. Veel personeelsleden zijn afkomstig van de vorige Limburgse vervoerder Veolia. Hoewel de medewerkers zeer kritisch zijn op het bedrijf, geeft een meerderheid aan wel te willen blijven werken bij Arriva.

Even wennen
Een woordvoerder van Arriva wil inhoudelijk niet op de kritiek reageren, maar zegt tegenover de krant wel dat het personeel nog moet wennen aan hun nieuwe werkgever.

Lees ook: Staking: bussen en treinen van Arriva staan twee dagen stil

Staking
Maandag en dinsdag gaat het regionale openbaar vervoer in het hele land plat. In Limburg rijden er daarom geen treinen van Arriva en ook ligt het volledige busvervoer stil.

De staking wordt gehouden omdat de vakbonden en de vervoerders het niet eens worden over een nieuwe cao. Volgens de vakbonden moet onder meer de werkdruk worden aangepakt en ook eisen de medewerkers een hoger loon.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen