Overslaan en naar de inhoud gaan

Medewerkers Arriva geven eigen bedrijf dikke onvoldoende

Geplaatst opzaterdag 28 april 2018 - 8:53

Medewerkers van Arriva in Limburg zijn zeer ontevreden over het bedrijf.

Dat blijkt uit een uitgelekt medewerkersonderzoek dat in handen is van De Limburger. Volgens het personeel staan reizigers niet centraal en hebben medewerkers weinig vertrouwen in de directie.

Dikke onvoldoende
Op onder meer deze punten krijgt het bedrijf een dikke onvoldoende. Er zou niet worden geluisterd naar klachten van buschauffeurs en machinisten. Ook is Arriva absoluut niet klantvriendelijk, vindt het eigen personeel.

Wel blijven werken
Arriva verzorgt sinds anderhalf jaar het regionale bus- en treinvervoer in onze provincie. Veel personeelsleden zijn afkomstig van de vorige Limburgse vervoerder Veolia. Hoewel de medewerkers zeer kritisch zijn op het bedrijf, geeft een meerderheid aan wel te willen blijven werken bij Arriva.

Even wennen
Een woordvoerder van Arriva wil inhoudelijk niet op de kritiek reageren, maar zegt tegenover de krant wel dat het personeel nog moet wennen aan hun nieuwe werkgever.

Lees ook: Staking: bussen en treinen van Arriva staan twee dagen stil

Staking
Maandag en dinsdag gaat het regionale openbaar vervoer in het hele land plat. In Limburg rijden er daarom geen treinen van Arriva en ook ligt het volledige busvervoer stil.

De staking wordt gehouden omdat de vakbonden en de vervoerders het niet eens worden over een nieuwe cao. Volgens de vakbonden moet onder meer de werkdruk worden aangepakt en ook eisen de medewerkers een hoger loon.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen