Overslaan en naar de inhoud gaan

Medegevangene legt belastende verklaring af over Jos Brech

Geplaatst opwoensdag 18 augustus 2021 - 17:59

Een medegedetineerde heeft een belastende verklaring afgelegd over Jos Brech. Volgens de gevangene heeft Brech met hem gesproken over de zaak Nicky Verstappen.

Wat Brech precies verteld zou hebben is niet bekend, maar het Openbaar Ministerie neemt de verklaring zeer serieus.

Verhoord
Dat blijkt onder meer uit het feit dat de medegevangene inmiddels is verhoord door de politie, op 3 juni. De man heeft de belastende verklaring tegen Jos Brech tijdens dit verhoor herhaald en het OM heeft de verklaring toegevoegd aan het dossier. In de stukken van het hof staat dat "getuige in de penitentiaire inrichting een gesprek heeft gehad met de verdachte over de strafbare feiten waarvan de verdachte wordt verdacht in de hoofdzaak." De hoofdzaak is het proces over de dood van Nicky Verstappen. Heeft Brech tegen zijn medegevangene bekend dat hij Nicky Verstappen heeft gedood? "Geen commentaar", zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Rechter trekt zich terug
Woensdag werd bekend dat een rechter in het hoger beroep zich terugtrekt omdat hij in het verleden de advocaat was van een nieuwe getuige in het proces. Dat blijkt deze medegedetineerde te zijn. De raadsheer stond de man in het verleden bij als advocaat tijdens meerdere strafzaken.

Lees ook: Rechter in zaak Jos Brech trekt zich terug

Jos Brech is inmiddels ook verhoord over de belastende verklaring. Hij heeft tijdens dat verhoor gezegd dat hij de verklaring betwist en dat hij nooit met wie dan ook inhoudelijk over Nicky Verstappen heeft gesproken, ook niet met zijn medegevangene.

Smoking gun?
Of de getuigenis van de medegedetineerde Jos Brech in de problemen brengt, wordt later dit jaar duidelijk. In november start de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep. In september is er opnieuw een pro formazitting in de zaak. Dan wordt mogelijk meer bekend over de inhoud van de belastende verklaring van de medegedetineerde.

De advocaat van Jos Brech, Gerald Roethof, wil niet reageren op de belastende verklaring. "Ik heb nu geen commentaar. Op de zitting van 3 september zal meer duidelijk worden", laat hij vanaf zijn vakantieadres weten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen