Overslaan en naar de inhoud gaan

Medaillewinnaar Dumoulin gehuldigd in Scheveningen

Geplaatst opdonderdag 29 juli 2021 - 19:55

De eerste Olympische medaillewinnaars, waaronder Tom Dumoulin, zijn donderdag gehuldigd op het TeamNL Olympic Festival in Scheveningen.

Naast de Maastrichtenaar betraden wielrenners Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en de mannelijke roeiers van de dubbeltwee en dubbelvier het podium tijdens het festival.

Publiek
Humberto Tan presenteerde de huldiging van de olympiërs op het in oranje gehulde podium Holland Heineken (t)Huis. Dit gebeurde onder luid gejoel van zeker een paar honderd toeschouwers. Het publiek zat verdeeld over drie blauwe tribunes en op oranje strandstoelen in het zand. Het festival werkt met Testen voor Toegang.

Plakken
De sporters droegen hun verworven medailles om hun nek tijdens de huldiging. Van dierbaren en oud-sporters kregen zij op het podium een extra ingelijste plak voor de gewonnen medailles. Voor Van der Breggen betrad haar man Sierk Jan de Haan het podium. Van Vleuten kreeg twee plakken van haar moeder. Oud-roeier Nico Rienks overhandigde de plakken aan de roeiers van de dubbeltwee en de dubbelvier. Dumoulin ontving de zilveren plak van wielerbondscoach Koos Moerenhout.

Zilver voor Dumoulin
Wielrenster Annemiek van Vleuten won goud en zilver op de Spelen. Roeiers Abe Wiersma, Dirk Uittenbogaard, Koen Metsemakers en Tone Wieten behaalden ook goud. Wielrenner Tom Dumoulin en roeiers Melvin Twellaar en Stef Broenink wonnen zilver. Wielrenster Anna van der Breggen kwam terug uit Tokio met een bronzen medaille.

Ruim 1000 tickets verkocht
Volgens de organisatie van het festival waren er voor de dag van de huldiging zo'n 1200 tickets verkocht. Op het festival zijn er naast de huldiging ook de gehele dag andere activiteiten te ondernemen, zoals verschillende sportactiviteiten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen