Overslaan en naar de inhoud gaan

Medaille niet alleen droom, maar ook doel Smits en Nusser

Geplaatst opvrijdag 23 juli 2021 - 6:02

De Nederlandse handbaldames beginnen zondag aan het Olympisch toernooi. Voor de twee meegereisde Limburgse speelsters wordt het hun eerste ervaring op de Spelen.

Larissa Nusser uit Born is de eerste reserve in Tokio - en kan om tactische redenen in de wedstrijdselectie worden gevoegd - terwijl voor de geselecteerd Inger Smits uit Geleen wellicht een sleutelrol lonkt. "Ik probeer zoveel mogelijk te genieten en het is mooi om zondag eindelijk te gaan beginnen", zegt Smits tegen L1.

Plezier
Op de trainingen, en in de afgelopen oefenwedstrijden, valt op dat er een uitstekende sfeer in de Nederlandse ploeg heerst. "Dat is belangrijk", zegt Nusser. "Als wij plezier kunnen blijven maken en relaxed blijven, dan kunnen we met deze groep heel ver komen. We zijn gemotiveerd en willen een medaille halen."

Acht van de twaalf
Om de doelstelling worden dus geen doekjes gewonden. Smits spreekt hetzelfde doel uit. "We willen een medaille, het liefst in de kleur goud", zegt ze. "Maar we zijn ook realistisch. De top in het handbal is breed. Acht van de twaalf deelnemende landen zouden het toernooi kunnen winnen, denk ik."

Japan en Korea
Nederland lijkt niet te mogen klagen over de samenstelling van de poule die het moet overleven om de kwartfinales te halen. Dat weet ook Smits, die desalniettemin wijst op de potentiële bananenschillen. "Tegen de niet-Europese landen Japan en Korea is het lastig spelen, dat zijn snelle en fysiek sterke teams waar we minder vaak op stuiten. Tegen Noorwegen en Montenegro weten we beter wat we kunnen verwachten."

Reserve
Waar Smits zeker is van haar plekje, zal Nusser alles uit de kast moeten trekken om speelminuten te krijgen. Als eerste reserve moet ze hopen op een wissel door bondscoach Emmanuel Mayonnade. "Allereerst vind ik het ontzettend gaaf om hier te mogen zijn. Ik ben blij dat ik überhaupt in Japan ben en hoop de kans te krijgen in te vallen. En als dat gebeurt, dan grijp ik die met beide handen aan om het team verder te helpen."

Puzzelstukjes
In de nacht van zaterdag op zondag (2:00 uur) begint de medaillejacht van de handbalsters met een confrontatie tegen het gastland, Japan. De Nederlandse equipe is er klaar voor, zegt Smits. "Het gaat lekker qua voorbereiding. We kunnen de beste van de wereld zijn, maar dan moet alles kloppen. Alle puzzelstukjes moeten in elkaar vallen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen