Overslaan en naar de inhoud gaan

Medaille Dumoulin betekent happy end voor opera

Geplaatst opwoensdag 10 augustus 2016 - 20:36

Met de Olympische tijdrit van Tom Dumoulin als prelude, is in het Openluchttheater in Valkenburg de opera De Berg van Tom over de Maastrichtse wielrenner in première gegaan.

Met een zilveren medaille in Rio was ook meteen het slot van de opera duidelijk.

Lees ook: Dumoulin tweede op individuele tijdrit in Rio

Winst, pech, verlies
Het gezelschap Opera 2.0 had drie varianten van het stuk ingestudeerd. Het werd die waarbij Dumoulin de rit op het podium eindigde. Ook met een minder fortuinlijke uitslag en zelfs met een pechgeval hadden de schrijvers rekening gehouden.

Suzan Seegers
Het stuk komt uit de koker van operazanger Sef Thissen en -zangeres Fenna Ograjensek. Eerder maakten zij ook al de opera over Jos van Rey, die net als dit stuk bestaat uit bekende operaliederen met nieuwe teksten. Ook nu is de hoofdrol voor Suzan Seegers.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Opera Tom Dumoulin wordt soap
Ook wielrenner Tom Dumoulin krijgt eigen opera
Jos van Rey krijgt zijn eigen operavoorstelling
Forse uitbreiding festival Viva Classic Live in Venlo
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen