Overslaan en naar de inhoud gaan

Mechelen krijgt een landschapsparkje

Geplaatst opdinsdag 20 januari 2015 - 6:56

In de dorpskern van Mechelen komt een voor iedereen toegankelijk ‘groen hart’. Met hoogstambomen, solitaire bomen en hagen. Precies zoals het vroeger was.

Daarnaast wordt de oostelijke dorpsrand verfraaid. Beide gebieden worden door een wandelroute met mekaar verbonden.

Half miljoen
De gemeente Gulpen-Wittem krijgt voor dit in totaal een half miljoen euro kostende project twee ton subsidie van de provincie en naar verwachting ook nog zo’n 40.000 euro van hetWaterschap Roer en Overmaas.

Landschapsparkje
Het nu nog deels verruigde terrein achter de huizen aan de Hoofdstraat, de Commandeurstraat en de Burgemeester Pappersweg wordt ontwikkeld tot een openbaar landschapsparkje.

Gekeken wordt daarbij naar de historie van de plek. Het was ooit een agrarisch landschap met kenmerkende elementen als hoogstambomen, solitaire bomen en hagen. Die zullen dan ook in ere hersteld worden.

Openbare pluktuin
Verder wordt er een bloemrijk grasmengsel gezaaid, zodat een openbare pluktuin ontstaat. Zelfs het oude gebruik van bronwater wordt weer zichtbaar gemaakt door de aanleg van een waterloop. De afgedekte waterput die er ligt, zal ingericht worden als zitplek.

Dorpsrand
In het plan wordt ook de oostelijke dorpsrand meegenomen. Er komt extra groen en de natuurlijke loop van de Mechelbeek en Elzettergrub wordt verbeterd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verkiezing: Mooiste wandeling maak je in Limburg
Gulpen-Wittem wil nieuw wandelgebied op Gulperberg
Heerlen is de groenste
Weert finalist groenste regio ter wereld
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen