Overslaan en naar de inhoud gaan

MECC verliest geen geld door opschorten M-theater

Geplaatst opwoensdag 14 oktober 2020 - 17:59

De eerste voorstellingen in het coronaproof M-theater in het MECC in Maastricht kunnen niet doorgaan.

Op 21 oktober zou het eerste optreden zijn in het theater. Dat gaat vanwege de strengere coronamaatregelen niet door. De optredens tot 11 november gaan vooralsnog niet door en worden waar mogelijk verplaatst.

Verplaatst
Het M-theater is een samenwerking tussen het Theater aan het Vrijthof in Maastricht en het MECC. Het theater biedt plaats aan 1250 toeschouwers. Voor de komende maanden staan optredens gepland van grote artiesten. De optredens die niet door kunnen gaan vanwege de nieuwe coronamaatregelen worden zo veel mogelijk verplaatst naar een datum later in het jaar.

Video: L1

Het congrescentrum verwacht dat de optredens midden december of begin volgend jaar weer opgepakt kunnen worden. Voorlopig gaat de kaartverkoop voor optredens ook gewoon door.

Financiële schade
Het opschorten van het M-theater zorgt niet voor extra financiële problemen zegt MECC-directeur Rob van de Wiel. Het theater is volgens hem niet het belangrijkste onderdeel van het MECC. "Het is opgezet voor het publiek, het is publicitair leuk, leuk voor het volk en creatief mooi. Het is niet onze cashcow."

Het uitstellen van het theater heeft volgens de directeur dan ook geen impact op het financiële tekort. Dat loopt al in de miljoenen, omdat door de coronacrisis verschillende grote evenementen die gepland stonden in het congrescentrum zijn afgezegd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen