Overslaan en naar de inhoud gaan

MECC niet langer noodhospitaal: 276 extra bedden niet nodig

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2020 - 16:50

Het MECC in Maastricht wordt vanaf deze week niet meer gebruikt als noodhospitaal voor coronapatiënten.

De 276 extra bedden om coronapatiënten op te vangen in het congrescentrum zijn niet langer noodzakelijk.

Better safe than sorry
Het MECC werd eind maart ingericht als noodhospitaal. Het congresscentrum zou fungeren als back-up als het ziekenhuis overbelast zou raken. Uiteindelijk zijn er geen patiënten opgevangen in het MECC.

Lees ook: MECC wordt zo nodig noodhospitaal voor coronapatiënten

Goed teken
"Dat de capaciteit nu niet nodig blijkt te zijn, is alleen maar een goed teken", zegt Denis Florack, voorzitter van het crisisbeleidsteam van het Maastricht UMC+. "Gezien de toenemende druk op de ziekenhuizen de afgelopen weken waren voorzorgmaatregelen noodzakelijk en het is ook onze plicht om goed voorbereid te zijn. We wilden absoluut niet in de situatie komen dat patiënten in Limburg aan de deur van een ziekenhuis geweigerd zouden worden, omdat er geen plek is."

Alert
Volgens Florack blijft het crisisteam alert nu de maatregelen langzaam worden versoepeld. "Niemand weet óf er een tweede piek komt of hoe groot die zal zijn, maar mocht het in het ergste geval nodig zijn, hebben we laten zien dat wij snel kunnen opschalen."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen