Overslaan en naar de inhoud gaan

MECC niet langer noodhospitaal: 276 extra bedden niet nodig

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2020 - 16:50

Het MECC in Maastricht wordt vanaf deze week niet meer gebruikt als noodhospitaal voor coronapatiënten.

De 276 extra bedden om coronapatiënten op te vangen in het congrescentrum zijn niet langer noodzakelijk.

Better safe than sorry
Het MECC werd eind maart ingericht als noodhospitaal. Het congresscentrum zou fungeren als back-up als het ziekenhuis overbelast zou raken. Uiteindelijk zijn er geen patiënten opgevangen in het MECC.

Lees ook: MECC wordt zo nodig noodhospitaal voor coronapatiënten

Goed teken
"Dat de capaciteit nu niet nodig blijkt te zijn, is alleen maar een goed teken", zegt Denis Florack, voorzitter van het crisisbeleidsteam van het Maastricht UMC+. "Gezien de toenemende druk op de ziekenhuizen de afgelopen weken waren voorzorgmaatregelen noodzakelijk en het is ook onze plicht om goed voorbereid te zijn. We wilden absoluut niet in de situatie komen dat patiënten in Limburg aan de deur van een ziekenhuis geweigerd zouden worden, omdat er geen plek is."

Alert
Volgens Florack blijft het crisisteam alert nu de maatregelen langzaam worden versoepeld. "Niemand weet óf er een tweede piek komt of hoe groot die zal zijn, maar mocht het in het ergste geval nodig zijn, hebben we laten zien dat wij snel kunnen opschalen."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen