MECC Maastricht

Expo over anderhalvemetersamenleving afgelast

De eerste vakbeurs die sinds de uitbraak van het coronavirus in het MECC gehouden zou worden, gaat niet door. Het thema van de beurs was heel toepasselijk de anderhalvemetersamenleving.

Mecc noodhospitaal (3 apr 2020)
Maandag eerste coronapatiënten in het MECC

Een hal van het MECC in Maastricht is na een week hard werken omgetoverd tot een hospitaal met 276 bedden. Maandag worden daar de eerste patiënten verpleegd.

Coronahotel Mecc 30 mrt 2020
Studenten verpleegkunde naar corona-zorghotels

Studenten verpleegkunde van Zuyd Hogeschool gaan bijspringen in de zorghotels voor coronapatiënten.

InterClassics Maastricht 2020
Recordaantal bezoekers InterClassics Maastricht

Oldtimerbeurs InterClassics Maastricht heeft een recordaantal bezoekers ontvangen.

Maastricht vs Rotterdam Eurovisie Songfestival
En dan ben je nieuws: MECC-directeur Rob van de Wiel

Aan het einde van het jaar zoekt 1Limburg mensen op die in 2019 ineens het nieuws haalden. Op Tweede Kerstdag blikken we terug op Maastricht en zijn poging om het Eurovisie Songfestival naar de stad te halen. Directeur Rob van de Wiel werd meteen nieuws nadat hij de plannen van het MECC bekendmaakte.

ANP-311511606
Holiday On Ice volgend jaar naar Maastricht

Schaatsshow Holiday On Ice keert na vier jaar afwezigheid in 2020 terug naar Nederland en doet daarbij ook Maastricht aan.

ANP-308877989
Rieu koos MECC vanwege erbarmelijke situatie in Engeland

André Rieu heeft uit de doeken gedaan wat de eigenlijke reden voor de kerstconcertenreeks in het MECC is. Naar nu blijkt was de concerthal in Londen, normaal de vaste plek voor zijn kerstconcerten, niet bepaald een warme deken voor Rieu en zijn Johan Strauss Orkest

de11vande11de MECC maastricht (11 nov 2019)
Terugblik: eerste keer de11vande11de in het MECC

De sfeer zat er maandag goed in tijdens de opening van het carnavalsseizoen. Het was de eerste keer dat het evenement in het MECC in Maastricht was.

de11devande11de MECC bezoekers 11 nov 2019
De11devande11de: carnavalsvierders laten MECC links liggen

Het aantal carnavalisten dat op de11devande11de de weg naar het MECC weet te vinden, ligt beduidend lager dan voorgaande jaren toen het evenement nog op het Vrijthof werd gehouden.

Draagcapaciteit MECC deed Maastricht uiteindelijk de das om

Rotterdam Ahoy bleek betere papieren te hebben dan het MECC en verwelkomt in 2020 het Songfestival. Tijdens een persconferentie werd duidelijk dat de draagcapaciteit van de spanten van het MECC uiteindelijk de oorzaak was van het verlies van Maastricht.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten