Socioloog brandt Maastricht in opiniestuk over Songfestival af

Het is nog even wachten, maar over twee weken, op 30 augustus, weten we waar het Eurovisie Songfestival georganiseerd wordt: Maastricht of Rotterdam. In een opiniestuk in de Volkskrant betoogt Rotterdammer en bestuurssocioloog Mark van Ostaijen dat het 'vrij belachelijk' zou zijn als Maastricht het evenement gaat organiseren.

Eurovisie Songfestival Maastricht Mecc
Extra werkbezoeken NPO voor Songfestival

Het team van de NPO gaat nog extra technische werkbezoeken afleggen aan Maastricht en Rotterdam in de race om de organisatie van het Eurovisiesongfestival.

90's Forever Indoor
Line-up laatste editie 90's Forever Indoor bekend

Tijdens de laatste editie van 90's Forever Indoor in het MECC in Maastricht kunnen feestgangers onder anderen genieten van Charly Lownoise en Mental Theo.

Songfestivalbezoek Maastricht: 'Enthousiasme spat eraf'

De selectiecommissie van de Nederlandse songfestivalorganisatie is woensdag in Maastricht en is positief verrast door het enthousiasme dat leeft bij de Maastrichtse organisatie.

NPO bezoekt Maastricht voor Songfestival: 'Limburg wil het'

Een delegatie van de publieke omroep NPO komt woensdag naar Maastricht voor een vergadering over het Songfestival.

Songfestival: Maastricht samen met Rotterdam nog in race

Maastricht en Rotterdam zijn nog in de race om het Songfestival volgend jaar te organiseren. Den Bosch, Arnhem en Utrecht zijn officieel afgevallen.

'Normale prijs voor 3000 hotelkamers tijdens songfestival'

De drieduizend hotelkamers die het MECC als optie heeft genomen ter voorbereiding op de mogelijke komst van het songfestival in Maastricht volgend jaar worden tegen een normale prijs aangeboden.

Maastricht hoopt op comeback Treble voor Songfestival

Maastricht hoopt niet alleen dat ze dit jaar het Eurovisie Songfestival mogen organiseren. Er wordt ook al voorzichtig gehoopt op een comeback van de Limburgse inzending voor het Songfestival: de Limburgse meidengroep Treble.

Bidbook Songfestival is in Hilversum, nu is het afwachten

Gouverneur Theo Bovens, MECC-directeur Rob van de Wiel en de Maastrichtse burgemeester hebben woensdag het bidbook voor de organisatie van het Songfestival in Hilversum aangeboden.

NPO direct aan de slag met beoordelen bidbooks

Nu de vijf bidbooks van de steden die het Eurovisiesongfestival willen organiseren binnen zijn, gaat het team dat verantwoordelijk is voor de organisatie van het evenement direct aan de slag met het beoordelen van de plannen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart