Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

MeanderGroep wil nieuw woonzorgcomplex in Bocholtz

Geplaatst opvrijdag 20 maart 2015 - 8:18

MeanderGroep wil in Bocholtz een nieuw woonzorgcomplex bouwen. Het liefst op de huidige plek, maar daar is extra grond voor nodig.

Als alternatief zoekt MeanderGroep elders in Bocholtz bouwgrond. Die is te vinden, volgens directeur Roger Persoon. "Maar daar kunnen we geen wijksteunpunt voor senioren realiseren."

Groeps- en zorgwoningen
MeanderGroep wil groepswoningen voor dementerende ouderen en zorgwoningen voor mensen die niet zelfstandig thuis kunnen wonen. "In ons gedateerde gebouw aan de Schoolstraat is dat lastig te realiseren", legt Persoon uit.

Medisch centrum
Op de huidige plek zou het nieuwe woonzorgcomplex gekoppeld kunnen worden aan het medisch centrum aan de overkant, waar onder meer de huisartsen en de apotheek zitten. Dat zou uitgebouwd kunnen worden tot wijksteunpunt.

Onderhandelingen muurvast
Voor het verwezenlijken van dat plan heeft MeanderGroep een flatgebouw van Woningstichting Simpelveld in de Kommerstraat nodig. De onderhandelingen daarover zijn vastgelopen: de zaak zit muurvast.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gezondheidszorg, Ouderen
Ouderenzorg blijft toch in Bocholtz
Bejaarde Bocholtzenaar gewond bij motorongeluk
Onderzoek naar verkeerssituatie kern Bocholtz
gasthof Bocholtz
Nieuw complex poetst 'creepy' plek in Bocholtz weg
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen