Overslaan en naar de inhoud gaan

MeanderGroep wil nieuw woonzorgcomplex in Bocholtz

Geplaatst opvrijdag 20 maart 2015 - 8:18

MeanderGroep wil in Bocholtz een nieuw woonzorgcomplex bouwen. Het liefst op de huidige plek, maar daar is extra grond voor nodig.

Als alternatief zoekt MeanderGroep elders in Bocholtz bouwgrond. Die is te vinden, volgens directeur Roger Persoon. "Maar daar kunnen we geen wijksteunpunt voor senioren realiseren."

Groeps- en zorgwoningen
MeanderGroep wil groepswoningen voor dementerende ouderen en zorgwoningen voor mensen die niet zelfstandig thuis kunnen wonen. "In ons gedateerde gebouw aan de Schoolstraat is dat lastig te realiseren", legt Persoon uit.

Medisch centrum
Op de huidige plek zou het nieuwe woonzorgcomplex gekoppeld kunnen worden aan het medisch centrum aan de overkant, waar onder meer de huisartsen en de apotheek zitten. Dat zou uitgebouwd kunnen worden tot wijksteunpunt.

Onderhandelingen muurvast
Voor het verwezenlijken van dat plan heeft MeanderGroep een flatgebouw van Woningstichting Simpelveld in de Kommerstraat nodig. De onderhandelingen daarover zijn vastgelopen: de zaak zit muurvast.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gezondheidszorg, Ouderen
Ouderenzorg blijft toch in Bocholtz
Bejaarde Bocholtzenaar gewond bij motorongeluk
Onderzoek naar verkeerssituatie kern Bocholtz
gasthof Bocholtz
Nieuw complex poetst 'creepy' plek in Bocholtz weg
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen