Overslaan en naar de inhoud gaan

MeanderGroep wil nieuw woonzorgcomplex in Bocholtz

Geplaatst opvrijdag 20 maart 2015 - 8:18

MeanderGroep wil in Bocholtz een nieuw woonzorgcomplex bouwen. Het liefst op de huidige plek, maar daar is extra grond voor nodig.

Als alternatief zoekt MeanderGroep elders in Bocholtz bouwgrond. Die is te vinden, volgens directeur Roger Persoon. "Maar daar kunnen we geen wijksteunpunt voor senioren realiseren."

Groeps- en zorgwoningen
MeanderGroep wil groepswoningen voor dementerende ouderen en zorgwoningen voor mensen die niet zelfstandig thuis kunnen wonen. "In ons gedateerde gebouw aan de Schoolstraat is dat lastig te realiseren", legt Persoon uit.

Medisch centrum
Op de huidige plek zou het nieuwe woonzorgcomplex gekoppeld kunnen worden aan het medisch centrum aan de overkant, waar onder meer de huisartsen en de apotheek zitten. Dat zou uitgebouwd kunnen worden tot wijksteunpunt.

Onderhandelingen muurvast
Voor het verwezenlijken van dat plan heeft MeanderGroep een flatgebouw van Woningstichting Simpelveld in de Kommerstraat nodig. De onderhandelingen daarover zijn vastgelopen: de zaak zit muurvast.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gezondheidszorg, Ouderen
Ouderenzorg blijft toch in Bocholtz
Bejaarde Bocholtzenaar gewond bij motorongeluk
Onderzoek naar verkeerssituatie kern Bocholtz
gasthof Bocholtz
Nieuw complex poetst 'creepy' plek in Bocholtz weg
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen