Overslaan en naar de inhoud gaan

Meander Zorggroep checkt woningen op struikelgevaar

Geplaatst opdonderdag 26 oktober 2017 - 14:00

Medewerkers van de Meander Zorggroep inspecteren de woningen van ouderen op mogelijk struikelgevaar.

Zo letten de huishoudelijke hulpen en wijkverpleegkundigen tijdens hun dagelijkse werk op losliggende vloerkleden, obstakels in de looppaden en rondslingerende kabels. Dat zegt voorzitter Roger Ruijters van Meander tegen L1.

Aantal doden
Hij reageert daarmee op cijfers van het CBS over het aantal doden als gevolg van een valpartij. Bijna 300 Limburgers, veelal ouderen, overleden vorig jaar na een struikelpartij. Dat is een stijging van zo'n 22 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Lees ook: Meer Limburgse ouderen sterven door noodlottige valpartij

Valpartij
"Wij richten ons op het voorkomen van een valpartij. Dan kun je dus denken aan de inrichting van een woning. Gelet op de leeftijd van de cliënten vormt vaak de spierkracht van de senioren een probleem. Daarom laten we ouderen zoveel mogelijk doen wat ze nog zelf kunnen, zodat hun spieren ook soepel blijven", zegt Ruijters.

"Als een onveilige situatie zich voordoet, bijvoorbeeld in de douche, zien we graag dat deze wordt voorzien van hulpmiddelen, zodat mensen zich langer zelfstandig kunnen blijven wassen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen