Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mea culpa burgemeester Venlo over mikwe-brief

Geplaatst opwoensdag 24 september 2014 - 22:47

Burgemeester Antoin Scholten vindt de brief die hij met zijn wethouders schreef over de afhandeling van de zaak mikwe onhandig geformuleerd. Daardoor ontstond er commotie.

Scholten vindt het echter overdreven om daar de gemeenteraad excuses voor aan te bieden, zo vertelde hij tijdens het interpellatiedebat woensdagavond.

Rekenkamer
De brief die deze zomer werd verstuurd riep bij politiek en de Venlose rekenkamer vragen en een ontevreden gevoel op. De rekenkamer voelde zich niet serieus genomen en ook de oppositiepartijen hadden de indruk dat het Venlose college met de brief afstand nam van de harde conclusies van de rekenkamer over de wijze hoe de echtheid van het vermeende mikwe was onderzocht.

Geen afstand
Scholten die het woord voerde voor verantwoordelijk wethouder Jos Teeuwen was duidelijk. "Wij nemen geen spat afstand van dat rapport. De rekenkamer geeft adviezen aan de organisatie en die hebben wij overgenomen. Ik ben daarom blij met het rapport want dat heeft ons met de neus op de feiten gedrukt. Want ook als morgen bekend wordt dat we als Venlo toch een mikwe hebben, dan nog moeten we concluderen dat we alles in het onderzoek naar de echtheid van het mikwe fout hebben gedaan", aldus Scholten.

Lees donderdag meer hierover in Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Mikwe-soap krijgt vervolg, toch raadsdebat
Voorzitter Venlose rekenkamer twijfelt over toekomst
Onderzoek Rekenkamer naar Villa Flora
'College Venlo loog over Villa Flora'
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen