Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mea culpa burgemeester Venlo over mikwe-brief

Geplaatst opwoensdag 24 september 2014 - 22:47

Burgemeester Antoin Scholten vindt de brief die hij met zijn wethouders schreef over de afhandeling van de zaak mikwe onhandig geformuleerd. Daardoor ontstond er commotie.

Scholten vindt het echter overdreven om daar de gemeenteraad excuses voor aan te bieden, zo vertelde hij tijdens het interpellatiedebat woensdagavond.

Rekenkamer
De brief die deze zomer werd verstuurd riep bij politiek en de Venlose rekenkamer vragen en een ontevreden gevoel op. De rekenkamer voelde zich niet serieus genomen en ook de oppositiepartijen hadden de indruk dat het Venlose college met de brief afstand nam van de harde conclusies van de rekenkamer over de wijze hoe de echtheid van het vermeende mikwe was onderzocht.

Geen afstand
Scholten die het woord voerde voor verantwoordelijk wethouder Jos Teeuwen was duidelijk. "Wij nemen geen spat afstand van dat rapport. De rekenkamer geeft adviezen aan de organisatie en die hebben wij overgenomen. Ik ben daarom blij met het rapport want dat heeft ons met de neus op de feiten gedrukt. Want ook als morgen bekend wordt dat we als Venlo toch een mikwe hebben, dan nog moeten we concluderen dat we alles in het onderzoek naar de echtheid van het mikwe fout hebben gedaan", aldus Scholten.

Lees donderdag meer hierover in Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Mikwe-soap krijgt vervolg, toch raadsdebat
Voorzitter Venlose rekenkamer twijfelt over toekomst
Onderzoek Rekenkamer naar Villa Flora
'College Venlo loog over Villa Flora'
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen