Overslaan en naar de inhoud gaan

ME ingezet bij sluiting pand Hells Angels Kerkrade

Geplaatst opvrijdag 15 mei 2015 - 16:08

De gemeente Kerkrade sluit het pand van de Hells Angels aan de Markt voor drie maanden. Bij de actie is de ME en een politiehelikopter ingezet.

Er is voor onbepaalde tijd een noodbevel van kracht. Dat geeft de politie bijvoorbeeld de bevoegdheid er mensen preventief te fouilleren.

Spanningen
Reden voor de sluiting zijn volgens burgemeester Jos Som de recente spanningen tussen motorclubs in Zuid-Limburg. Ook waren sinds de vechtpartij in Sittard regelmatig rivaliserende Bandido's op intimiderende wijze aanwezig in de buurt van het pand. Ze betraden volgens kasteleins op de Markt cafés in en om de markt, waarbij ze dreigden om de boel kort en klein te slaan als ze niets te drinken kregen.

Lees ook: Gewonden bij schietpartij motorrijders in sporthal Sittard

Intimiderend
Volgens een horeca-ondernemer op het plein hielden de laatste tijd veel Hells Angels zich op rond het pand. Soms wel met een groep van zestig personen. Dit werd als zeer intimiderend ervaren.

Politiemacht
​Voor de sluiting zijn tientallen agenten ingezet. Leden van de motorclub hebben zich niet laten zien. De politie houdt de omgeving in de gaten om dat te voorkomen.

Clubhuis
Eind april deden gemeenteambtenaren een onaangekondigde inval in het voormalige restaurant Navarro, dat sinds juni 2014 door de Hells Angels wordt begeerd als clubhuis. De gemeente wil al langer het gebruik van het pand verbieden, maar kreeg dat eerder wettelijk niet voor elkaar.

Foto: Jimmy Janssen
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Outlaws motorbende
Spanning tussen motorclubs in grensstreek loopt weer op
Gemeente valt binnen bij Hells Angels-pand Kerkrade
Streep door tattooconventie Kerkrade vanwege motorclubs
Satudarah-lid en handlanger opgepakt voor afpersing
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen