Overslaan en naar de inhoud gaan

ME ingezet bij sluiting pand Hells Angels Kerkrade

Geplaatst opvrijdag 15 mei 2015 - 16:08

De gemeente Kerkrade sluit het pand van de Hells Angels aan de Markt voor drie maanden. Bij de actie is de ME en een politiehelikopter ingezet.

Er is voor onbepaalde tijd een noodbevel van kracht. Dat geeft de politie bijvoorbeeld de bevoegdheid er mensen preventief te fouilleren.

Spanningen
Reden voor de sluiting zijn volgens burgemeester Jos Som de recente spanningen tussen motorclubs in Zuid-Limburg. Ook waren sinds de vechtpartij in Sittard regelmatig rivaliserende Bandido's op intimiderende wijze aanwezig in de buurt van het pand. Ze betraden volgens kasteleins op de Markt cafés in en om de markt, waarbij ze dreigden om de boel kort en klein te slaan als ze niets te drinken kregen.

Lees ook: Gewonden bij schietpartij motorrijders in sporthal Sittard

Intimiderend
Volgens een horeca-ondernemer op het plein hielden de laatste tijd veel Hells Angels zich op rond het pand. Soms wel met een groep van zestig personen. Dit werd als zeer intimiderend ervaren.

Politiemacht
​Voor de sluiting zijn tientallen agenten ingezet. Leden van de motorclub hebben zich niet laten zien. De politie houdt de omgeving in de gaten om dat te voorkomen.

Clubhuis
Eind april deden gemeenteambtenaren een onaangekondigde inval in het voormalige restaurant Navarro, dat sinds juni 2014 door de Hells Angels wordt begeerd als clubhuis. De gemeente wil al langer het gebruik van het pand verbieden, maar kreeg dat eerder wettelijk niet voor elkaar.

Foto: Jimmy Janssen
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Outlaws motorbende
Spanning tussen motorclubs in grensstreek loopt weer op
Gemeente valt binnen bij Hells Angels-pand Kerkrade
Streep door tattooconventie Kerkrade vanwege motorclubs
Satudarah-lid en handlanger opgepakt voor afpersing
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen