Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

ME ingezet bij sluiting pand Hells Angels Kerkrade

Geplaatst opvrijdag 15 mei 2015 - 16:08

De gemeente Kerkrade sluit het pand van de Hells Angels aan de Markt voor drie maanden. Bij de actie is de ME en een politiehelikopter ingezet.

Er is voor onbepaalde tijd een noodbevel van kracht. Dat geeft de politie bijvoorbeeld de bevoegdheid er mensen preventief te fouilleren.

Spanningen
Reden voor de sluiting zijn volgens burgemeester Jos Som de recente spanningen tussen motorclubs in Zuid-Limburg. Ook waren sinds de vechtpartij in Sittard regelmatig rivaliserende Bandido's op intimiderende wijze aanwezig in de buurt van het pand. Ze betraden volgens kasteleins op de Markt cafés in en om de markt, waarbij ze dreigden om de boel kort en klein te slaan als ze niets te drinken kregen.

Lees ook: Gewonden bij schietpartij motorrijders in sporthal Sittard

Intimiderend
Volgens een horeca-ondernemer op het plein hielden de laatste tijd veel Hells Angels zich op rond het pand. Soms wel met een groep van zestig personen. Dit werd als zeer intimiderend ervaren.

Politiemacht
​Voor de sluiting zijn tientallen agenten ingezet. Leden van de motorclub hebben zich niet laten zien. De politie houdt de omgeving in de gaten om dat te voorkomen.

Clubhuis
Eind april deden gemeenteambtenaren een onaangekondigde inval in het voormalige restaurant Navarro, dat sinds juni 2014 door de Hells Angels wordt begeerd als clubhuis. De gemeente wil al langer het gebruik van het pand verbieden, maar kreeg dat eerder wettelijk niet voor elkaar.

Foto: Jimmy Janssen
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Outlaws motorbende
Spanning tussen motorclubs in grensstreek loopt weer op
Streep door tattooconventie Kerkrade vanwege motorclubs
Gemeente valt binnen bij Hells Angels-pand Kerkrade
Satudarah-lid en handlanger opgepakt voor afpersing
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen