Overslaan en naar de inhoud gaan

ME ingezet bij mogelijke demonstratie tegen kap Sterrebos

Geplaatst opdonderdag 27 januari 2022 - 9:42

Extinction Rebellion had donderdag een verrassingsactie gepland bij VDL Nedcar in Born. Maar de actie is nu van de baan omdat de politie aanwezig is bij de fabriek.

De politie heeft ook de Mobiele Eenheid (ME) ingezet nadat het signalen heeft ontvangen over een actie. "We kunnen op dit moment niet zeggen of de actie op een ander moment doorgaat", vertelt Hanneke van Houten woordvoerder van Extinction Rebellion. Wat de geplande actie precies inhoudt wil Van Houten niet vertellen.

Video: Orange Media

Rechter
De actie staat in het teken van het Sterrebos. VDL wil het bos kappen om een nieuwe fabriek te bouwen. Verschillende organisaties stapten naar de Raad van State. Onlangs besloot de hoogste bestuursrechter van het land dat de voorbereidingen van de kap van het bos door konden gaan. Naar verwachting doet de rechter binnen nu en vier weken uitspraak of het bos daadwerkelijk gekapt mag worden.

Lees ook: Nieuwe fabriek VDL Nedcar stapje dichterbij

Sittard
Het is overigens niet voor het eerst dat er mensen demonstreren tegen de kap van het Sterrebos. Zo'n drie weken geleden vond er ook al een manifestatie plaats in het Maaslandpark in Sittard.

Lees ook: Manifestatie tegen kap bos bij autofabriek Nedcar

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen