Overslaan en naar de inhoud gaan

ME bewaakt Valkenburg tegen ramptoeristen

Geplaatst opdonderdag 15 juli 2021 - 13:18

De Mobiele Eenheid is ingezet in Valkenburg. Volgens een woordvoerder van de politie zorgt de ME ervoor dat hulpverleners veilig hun werk kunnen doen en dat mensen zichzelf en hun omgeving niet in gevaar brengen.

Burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg zei eerder dat de ME de gemeentegrenzen zou gaan bewaken, maar daar is volgens de politie geen sprake van.

Standby
Tientallen ME'ers zijn al in actie in Valkenburg. "En er staan nog verschillende secties ME standby voor gemeenten die ook assistentie nodig hebben." Tot donderdagmiddag 14:30 uur was Valkenburg nog de enige gemeente die een beroep heeft gedaan op de ME. Hoe lang de Mobiele Eenheid zal worden ingezet, is nog onduidelijk. "We blijven aanwezig zolang dat nodig is", zegt de woordvoerder.

Om de inzet van de ME mogelijk te maken heeft burgemeester Prevoo van Valkenburg een noodverordening afgekondigd.

Ramptoerisme
"Wij krijgen meldingen van hotels dat ze gebeld worden door mensen die een kamer willen om te komen kijken. Je gelooft het niet!", zei Prevoo in een toelichting tegen rampenzender L1. Prevoo zei dat ook de nabijgelegen gemeente Meerssen overweegt de ME te vragen om bewaking.

De Veiligheidsregio Zuid-Limburg doet ook een dringende oproep aan mensen om thuis te blijven. Het water is verraderlijk en gevaarlijk.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen