ANP-425199297

Pietenprotest: kritiek op Penn, burgemeester wil in gesprek

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake trekt zich de kritiek van inwoners uit Maastricht over haar optreden rondom het Zwarte Pieten-protest afgelopen zondag aan. Ze laat weten dat ze met een aantal inwoners uit haar gemeente digitaal in gesprek wil.

ME voert charges uit bij tegendemonstratie KOZP in Maastricht (15 nov 2020)
KOZP boos om uitlatingen Limburgse CDA'er

Jeroen van Eijkelenburg, kandidaat-raadslid voor CDA Meerssen, is tegen de lamp gelopen nadat hij op Facebook een aanhanger van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) uitlachte.

KOZP-Demonstratie Maastricht
ME slaags met tegendemonstranten KOZP

De ME heeft zondag ingegrepen bij een demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Maastricht, waar vele honderden tegendemonstranten zich hadden verzameld.

Illegaal feest Weert (4 okt 2020)
'Geen boetes omdat prioriteit lag bij leegmaken pand'

De politie heeft zondag besloten geen boetes uit te delen aan de feestgangers van een illegaal feest in Weert omdat de prioriteit lag bij het ontruimen van het pand.

Illegaal feest Weert (4 okt 2020)
Illegaal feest Weert: 2 aanhoudingen, geen boetes uitgedeeld

Bij het illegale feest in Weert, dat zondagochtend door de Mobiele Eenheid (ME) werd beëindigd, zijn twee mensen aangehouden. De ontruiming verliep rustig volgens de politie.

ME-oefening stadion Fortuna
ME treedt op tegen 'supportersgeweld' bij Fortuna-stadion

De mobiele eenheid (ME) houdt woensdag een oefening in en rond het stadion van Fortuna Sittard.

Jongeren in Weert 'op de vuist' met peloton ME’ers

Jongeren in Weert mogen op 3 en 24 oktober een geënsceneerd robbertje vechten met de Mobiele Eenheid in de binnenstad.

Zes arrestaties na onrust bij MVV-stadion

Na afloop van de voetbalwedstrijd MVV - FC Twente werd het onrustig voor stadion De Geusselt in Maastricht, de politie heeft daarbij zes mensen gearresteerd.

VDL heeft geen boodschap aan nieuwe klachten over ME-bus

Ondanks opgelaaide kritiek vanuit de Amsterdamse politie ziet VDL Bus & Coach vooralsnog geen reden om te twijfelen aan de kwaliteit van de door hen geproduceerde ME-bussen.

Drie aanhoudingen in teruggestuurde Fortuna-bus

Drie Fortuna-supporters zijn zondagavond aangehouden toen hun bus voortijdig terugkwam bij het Van der Valk-motel in Urmond.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten