Overslaan en naar de inhoud gaan

McDonald’s sluit deuren goedlopende zaak in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 2 december 2016 - 6:14

Fastfoodketen McDonald’s sluit zijn restaurant op de Markt in Maastricht. Franchise-eigenaar Jan Slenders bevestigt het besluit.

Zondag 18 december gaan de deuren definitief op slot.

Uitbreiding
De ondernemer zegt naarstig op zoek te zijn naar een nieuwe en grote vestigingslocatie in de binnenstad. "Die gaat er hoe dan ook komen."

Ontslag
Slenders geeft daarbij de verzekering dat er geen collectief ontslag wacht voor de circa dertig medewerkers. Zij kunnen aan de slag bij de twee andere vestigingen van McDonald’s in Maastricht, die bij het Vrijthof en in Wyck. Beide zaken zijn eveneens eigendom van Slenders.

Goedlopende zaak
De ondernemer beaamt dat McDonald’s op de Markt een goedlopend restaurant is. "De omzetcijfers zijn zonder meer prima. Probleem is alleen dat de ruimte voor ons te klein is geworden. Zeker omdat we het restaurant willen uitbreiden met een koffie- en saladebar, nieuwe concepten van het concern. Op de huidige locatie is daar simpelweg geen plek voor. Daar komt bij dat het huurcontract nu verstrijkt, na twintig jaar. Al bij al genoeg redenen om te vertrekken."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Guido Dieteren schittert opnieuw in McDonald's-spotje
mcdonalds fastfood horeca
Primeur voor McDonald's in Sittard
Roermond fastfoodhoofdstad van Nederland
Champignons uit Venlo voor Whopper en Big Mac
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen