Overslaan en naar de inhoud gaan

McCartney wilde weten hoeveel vlees er op Pinkpop is

Geplaatst opdinsdag 7 juni 2016 - 13:42

Grote artiesten stellen vaak opmerkelijke eisen aan de organisatie van een festival. En dat is bij de komst van Sir Paul McCartney naar Pinkpop niet anders.

De Britse wereldster staat aankomende zondag als afsluiter op Pinkpop.

Hoeveel vlees
Maar de ex-Beatle had wel wat eisen aan de organisatie. Zo wilde hij precies weten wat er allemaal te eten wordt aangeboden op het festivalterrein in Landgraaf. "Hij is altijd met details bezig. Hij is een perfectionist. Paul is vegetariër dus hij wil weten hoeveel vlees er op een festival is", vertelt Pinkpop-baas Jan Smeets in een interview met de VARAgids.

Vega
Om McCartney over te halen in Landgraaf te komen spelen, moet je als festivalorganisator laten weten dat je het leuk vindt dat hij komt, vertelt Smeets. "Dus zeg je tegen de cateraars dat ze er iets extra vegetarisch bij doen. Je kunt niet de complete catering veranderen, maar de vega-toevoeging wordt toch erg op prijs gesteld."

Boodschap verkondigen
Volgens Smeets wil McCartney het festival niet dwingen om volledig op vegetarisch eten over te stappen. Toch neemt de zanger, die al jaren campagne voert voor eten van minder vlees, de voedselkwestie behoorlijk serieus. "De kinderen van Paul proberen altijd om mensen over te halen om eens per week geen vlees te eten", gaat Smeets verder. "Ze komen ook drie dagen naar Pinkpop om die boodschap te verkondigen. Al weet ik niet of daadwerkelijk één van Pauls kinderen komt of dat een stel vrijwilligers hun honneurs waarneemt."

Lees bij onze collega's van De Limburger:
'Waarom een Pinkpop-kaartje 200 euro kost'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen