Overslaan en naar de inhoud gaan

Maya Kingma zesde in afsluitende WK-triatlon in Edmonton

Geplaatst opzondag 22 augustus 2021 - 17:22

Maya Kingma is in de afsluitende wedstrijd om het WK triatlon in Edmonton als zesde geëindigd. De Maastrichtse triatlete stond tot de wedstrijd in de Canadese stad op de derde plaats in de strijd om de wereldtitel, maar valt met een vierde plaats net buiten het podium.

Kingma kwam na 1.500 meter als vijfde uit het water, handhaafde zich na 40 kilometer fietsen in de voorhoede, maar kon bij de tien kilometer hardlopen het gat met de Amerikaanse Taylor Knibb niet dichten en ook Léonie Périault en Olympisch kampioene Flora Duffy niet meer dichten. In de slotfase kon ze ook Katie Zaferes en Taylor Spivey niet meer volgen. Taylor Knibb won de wedstrijd met bijna een minuut voorsprong op Léonie Periault. Duffy, die als derde finishte, won het eindklassement.

Vrouwen onder 23
Bij de vrouwen onder 23 eindigde Rani Skrabanja uit Cadier en Keer als dertiende. Zij had een achterstand van bijna vier minuten op Emma Lombardi uit Frankrijk. Quinty Schoens uit Stein werd twintigste.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen