Overslaan en naar de inhoud gaan

Maya Kingma zesde in afsluitende WK-triatlon in Edmonton

Geplaatst opzondag 22 augustus 2021 - 17:22

Maya Kingma is in de afsluitende wedstrijd om het WK triatlon in Edmonton als zesde geëindigd. De Maastrichtse triatlete stond tot de wedstrijd in de Canadese stad op de derde plaats in de strijd om de wereldtitel, maar valt met een vierde plaats net buiten het podium.

Kingma kwam na 1.500 meter als vijfde uit het water, handhaafde zich na 40 kilometer fietsen in de voorhoede, maar kon bij de tien kilometer hardlopen het gat met de Amerikaanse Taylor Knibb niet dichten en ook Léonie Périault en Olympisch kampioene Flora Duffy niet meer dichten. In de slotfase kon ze ook Katie Zaferes en Taylor Spivey niet meer volgen. Taylor Knibb won de wedstrijd met bijna een minuut voorsprong op Léonie Periault. Duffy, die als derde finishte, won het eindklassement.

Vrouwen onder 23
Bij de vrouwen onder 23 eindigde Rani Skrabanja uit Cadier en Keer als dertiende. Zij had een achterstand van bijna vier minuten op Emma Lombardi uit Frankrijk. Quinty Schoens uit Stein werd twintigste.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen