Overslaan en naar de inhoud gaan

Maximumsnelheid op provinciale wegen mogelijk omlaag

Geplaatst opwoensdag 29 januari 2020 - 19:08

De provincie gaat kijken of het noodzakelijk is om de maximumsnelheid op enkele provinciale wegen naar beneden bij te stellen.

Het is één van de mogelijke maatregelen om de stikstofuitstoot terug te dringen.

Onderzoek
Het zou dan gaan om provinciale wegen langs de zogenoemde Natura 2000-gebieden, beschermde gebieden met kwetsbare natuur. Op dit moment laat de provincie een onderzoek uitvoeren of deze maatregel daadwerkelijk nodig is en wat het mogelijke effect is.

Video: L1

Sluipverkeer
Hoe groot het effect is van de landelijke snelheidsbeperking op snelwegen naar honderd kilometer per uur, kan een rol spelen. Daardoor kan meer sluipverkeer op provinciale wegen ontstaan.

Groter effect in Noord-Limburg
De verwachting is dat de landelijke snelheidsmaatregel met name in Noord- en Midden-Limburg een groter effect zal hebben dan in het zuiden, omdat natuurgebieden in het noorden dichterbij de snelwegen liggen. Voor de zomer moet er vervolgens duidelijkheid zijn over de snelheid op de provinciale wegen.

Stilgelegd
De maatregelen moeten de bouw van veel stilgelegde bouwprojecten in Limburg mogelijk maken. De verwachting is dat twee-derde van deze projecten weer door kan gaan. Eerder becijferde het provinciebestuur dat 1600 projecten in Limburg stil waren komen te liggen na de stikstof-uitspraak van de Raad van State in mei 2019.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen