Overslaan en naar de inhoud gaan

Maximumsnelheid op provinciale wegen mogelijk omlaag

Geplaatst opwoensdag 29 januari 2020 - 19:08

De provincie gaat kijken of het noodzakelijk is om de maximumsnelheid op enkele provinciale wegen naar beneden bij te stellen.

Het is één van de mogelijke maatregelen om de stikstofuitstoot terug te dringen.

Onderzoek
Het zou dan gaan om provinciale wegen langs de zogenoemde Natura 2000-gebieden, beschermde gebieden met kwetsbare natuur. Op dit moment laat de provincie een onderzoek uitvoeren of deze maatregel daadwerkelijk nodig is en wat het mogelijke effect is.

Video: L1

Sluipverkeer
Hoe groot het effect is van de landelijke snelheidsbeperking op snelwegen naar honderd kilometer per uur, kan een rol spelen. Daardoor kan meer sluipverkeer op provinciale wegen ontstaan.

Groter effect in Noord-Limburg
De verwachting is dat de landelijke snelheidsmaatregel met name in Noord- en Midden-Limburg een groter effect zal hebben dan in het zuiden, omdat natuurgebieden in het noorden dichterbij de snelwegen liggen. Voor de zomer moet er vervolgens duidelijkheid zijn over de snelheid op de provinciale wegen.

Stilgelegd
De maatregelen moeten de bouw van veel stilgelegde bouwprojecten in Limburg mogelijk maken. De verwachting is dat twee-derde van deze projecten weer door kan gaan. Eerder becijferde het provinciebestuur dat 1600 projecten in Limburg stil waren komen te liggen na de stikstof-uitspraak van de Raad van State in mei 2019.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen