Overslaan en naar de inhoud gaan

Maximumsnelheid op A79 naar 130 per uur

Geplaatst opvrijdag 12 februari 2016 - 6:21

Nadat de A79 is gerenoveerd, gaat de maximumsnelheid op de snelweg tussen Maastricht en Heerlen omhoog van 120 naar naar 130 kilometer per uur.

Volgens Rijkswaterstaat wordt het huidige wegdek in de loop van 2017 definitief vervangen door ‘fluisterasfalt’. Het asfalt op de A79 is versleten.

Onveilige situaties
Dat levert niet alleen extra geluidsoverlast op, maar zorgt ook voor onveilige situaties op de weg zelf. Op de zeventien kilometer lange autosnelweg ontstaat bij hevige regen al snel aquaplaning, waardoor auto’s in de slip raken. Dat heeft de afgelopen jaren tot diverse zware ongelukken geleid.

Uitgesteld
Bij Rijkswaterstaat staat het vervangen van dat asfalt al jaren op de planning. Het project is telkens weer uitgesteld, maar de A79 zou volgend jaar echt aan de beurt zijn. Wanneer de werkzaamheden concreet beginnen, is nog niet bekend, aldus een woordvoerster van de dienst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen