Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maxime Verhagen is commissaris van Greenport Venlo

Geplaatst opdonderdag 11 december 2014 - 10:15

Maxime Verhagen is een van de twee nieuwe toezichthouders op Greenport Venlo. Hij ziet er de komende tijd streng op toe dat het geld goed wordt besteed.

Het was een dag van een lach en een traan, woensdag in de Innovatoren in Venlo. Eerst werd afscheid genomen van de directie en raad van commissarissen van Greenport Venlo, de organisatie die de afgelopen jaren werkte aan de economische ontwikkeling van de regio Venlo.

Maxime Verhagen
De ene bekende maakte woensdag plaats voor de andere: even na het afscheid werd besloten dat oud-minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken en later Economische Zaken) een van de twee nieuwe (tijdelijke) commissarissen is van de organisatie. De andere komt uit het zakenleven: Albert de Haan (voormalig directeur handelsonderneming Alanheri).

Economisch vooruit
Verhagen en De Haan moeten de komende zes maanden erop toezien dat in Noord-Limburg een organisatie op poten wordt gezet die de regio economisch vooruit gaat brengen. Ze zijn aangetrokken door gedeputeerde Twan Beurskens (VVD, Economische Zaken) die in Venlo schoon schip aan het maken is.

Economisch ambassadeur
De bestaande organisaties hebben in de visie van de provincie te weinig opgeleverd. Ze worden opgeheven en in elkaar geschoven. Verhagen als commissaris is een logische keuze. De oud-minister is namelijk al als economisch ambassadeur van de provincie Limburg actief.

Kennis inbrengen
Bovendien weet Verhagen waar hij over praat. Als minister van Economische Zaken stelde hij een lijst samen met negen zogeheten economische topsectoren. Logistiek en agrobusiness, belangrijk in Noord-Limburg, zijn daar twee van. Verhagen: "Als voormalig minister heb ik kennis van hoe overheid, onderwijs en ondernemers kunnen samenwerken. Die kennis kan ik inbrengen."

Beluister onderstaand een interview met Maxime Verhaegen of zie de mediabox.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Timmermans: 'Verplicht solliciteren over grens slecht plan'
Tol Venlo VVD
VVD geeft startschot voor petitie tegen Duits tolvignet
Uitzendbureaus: vacatures in logistiek lastig in te vullen
Innovatoren helemaal vol na komst printerfabrikant Xerox
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen