Overslaan en naar de inhoud gaan

Maxime Verhagen is commissaris van Greenport Venlo

Geplaatst opdonderdag 11 december 2014 - 10:15

Maxime Verhagen is een van de twee nieuwe toezichthouders op Greenport Venlo. Hij ziet er de komende tijd streng op toe dat het geld goed wordt besteed.

Het was een dag van een lach en een traan, woensdag in de Innovatoren in Venlo. Eerst werd afscheid genomen van de directie en raad van commissarissen van Greenport Venlo, de organisatie die de afgelopen jaren werkte aan de economische ontwikkeling van de regio Venlo.

Maxime Verhagen
De ene bekende maakte woensdag plaats voor de andere: even na het afscheid werd besloten dat oud-minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken en later Economische Zaken) een van de twee nieuwe (tijdelijke) commissarissen is van de organisatie. De andere komt uit het zakenleven: Albert de Haan (voormalig directeur handelsonderneming Alanheri).

Economisch vooruit
Verhagen en De Haan moeten de komende zes maanden erop toezien dat in Noord-Limburg een organisatie op poten wordt gezet die de regio economisch vooruit gaat brengen. Ze zijn aangetrokken door gedeputeerde Twan Beurskens (VVD, Economische Zaken) die in Venlo schoon schip aan het maken is.

Economisch ambassadeur
De bestaande organisaties hebben in de visie van de provincie te weinig opgeleverd. Ze worden opgeheven en in elkaar geschoven. Verhagen als commissaris is een logische keuze. De oud-minister is namelijk al als economisch ambassadeur van de provincie Limburg actief.

Kennis inbrengen
Bovendien weet Verhagen waar hij over praat. Als minister van Economische Zaken stelde hij een lijst samen met negen zogeheten economische topsectoren. Logistiek en agrobusiness, belangrijk in Noord-Limburg, zijn daar twee van. Verhagen: "Als voormalig minister heb ik kennis van hoe overheid, onderwijs en ondernemers kunnen samenwerken. Die kennis kan ik inbrengen."

Beluister onderstaand een interview met Maxime Verhaegen of zie de mediabox.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Timmermans: 'Verplicht solliciteren over grens slecht plan'
Tol Venlo VVD
VVD geeft startschot voor petitie tegen Duits tolvignet
Uitzendbureaus: vacatures in logistiek lastig in te vullen
Innovatoren helemaal vol na komst printerfabrikant Xerox
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen