Overslaan en naar de inhoud gaan

Maxime Gunst verheugt zich op debuut in derby

Geplaatst opzaterdag 11 januari 2020 - 16:56

Roda-speler Maxime Gunst is niet bang voor vervelende reacties van MVV-supporters als hij zondag aantreedt tegen zijn oude team uit Maastricht.

De verdediger kijkt er naar uit om tegen zijn oude team aan te treden. "Eerlijk gezegd heb ik er enorm veel zin in. Ik probeer de wedstrijd te benaderen alsof het een willekeurig ander duel is. Belangrijk is om bepaalde gevoelens die je misschien hebt, uit te schakelen."

Geen zorgen
Gunst tekende donderdag een contract tot het einde van het seizoen bij de Kerkraadse club. Trainer Jean-Paul de Jong kan de speler zondag inzetten in de derby tegen zijn oude club MVV. De Belg werd in november bij MVV weggestuurd. De Maastrichtenaren gaven als reden een 'verstoorde arbeidsrelatie' aan. Sindsdien zat de 27-jarige speler zonder club. "Het is een moeilijke tijd geweest. Maar ik sta weer op het veld zonder zorgen. Dat maakt me weer heel blij."

Video: L1

Woede
Oud-MVV speler Jordy Croux ging Gunst al voor. De Belg tekende vorig jaar zomer bij Roda JC. Dat wekte woede bij sommige supporters van MVV. Dat bleek vorig jaar september in de Limburgse derby. In de Geusselt werd het duel in de 41ste minuut tijdelijk stilgelegd omdat fans voorwerpen richting Croux gooiden.

Lees ook: Maxime Gunst speelgerechtigd voor derby Roda-MVV

Positieve reacties
Maxime Gunst is niet bang voor zulke taferelen. "Bij Jordy werd er serieus op de man gespeeld. Ik heb juist veel positieve reacties gehad van MVV-supporters. Ik denk dat het er voor mij zondag anders uit zal zien. "

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen