Overslaan en naar de inhoud gaan

Maximaal vier windmolens in Egchel

Geplaatst opdonderdag 8 oktober 2015 - 19:33

De komst van maximaal vier windmolens in Egchel is een stap dichterbij.

De gemeente Peel en Maas is akkoord met het verzoek voor een windparkje van de Aelmans Adviesgroep namens aan aantal agrariërs in het gebied Egchelse Heide.

Anderhalf jaar
Volgens wethouder Paul Sanders wordt nog gekeken naar de exacte hoogte van de windmolens. Hij schat in dat het nog anderhalf jaar duurt eer de windmolens er echt staan staan.

Gematigd positief
"We hadden twee voorwaarden. Er moest draagvlak voor zijn en er moest iets teruggedaan worden voor de buurt", en daaraan lijkt voldaan. Uit eerdere enquêtes bleek dat een meerderheid van de dorpsbewoners (gematigd) positief is over de windmolens. En buurtbewoners krijgen door de windmolens de kans hun huis volledig energieneutraal te laten maken, aldus Sanders.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maximaal vijf windmolens voor Egchel
Windmolens verder uit elkaar vanwege hinder vliegverkeer
Action in Aldi Panningen
Meer stankoverlast in Panningen door slachtafval
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen