Spitsstrook dicht om nachtvorst, vrij baan voor vorstin

De spitsstroken op de A2 bleven donderdagmorgen dicht vanwege de vorst van afgelopen nacht.

Video: Koningin Máxima spuit graffiti in Heerlen

Koninklijk bezoek in Heerlen: koningin Máxima heeft donderdagmorgen de tentoonstelling over de New Yorkse kunstenaar Basquiat in SCHUNCK geopend.

Reizende tentoonstelling met topstukken naar Maastricht

Koningin Máxima opent woensdagochtend 'Tien topstukken on tour', een reizende tentoonstelling met bekende schilderijen die ook in het Bonnefantenmuseum in Maastricht te zien zal zijn.

Kletsen met de koning over stier Herman en schaap Dolly

Ruud Engelbert uit 't Rooth was één van de 150 gelukkigen die vrijdagavond mocht aanschuiven bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Video: Sittardse meiden in tv-finale BZT-show
Sittardse meiden in tv-finale BZT-show

Een meidengroepje van Basisschool Leyenbroek staat in de finale van het tv-programma de BZT-show.

Koninklijk bezoek aan oude Mijnstreek

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen op 8 oktober een bezoek aan Kerkrade, Heerlen en Sittard-Geleen.

Vertrouwen in koning in Limburg lager dan in rest land

De meeste Limburgers hebben vertrouwen in koning Willem-Alexander, maar toch is dat vertrouwen in het staatshoofd in Limburg lager dan in de andere provincies.

Goede eerste dag voor TEFAF

Het gaat goed met de kunsthandel. En dat merken standhouders ook op de TEFAF in Maastricht. Vorig jaar bereikte de handel in kunst een record-omzet van 51 miljard euro.

Koningin Maxima bezoekt TEFAF in Maastricht

Koningin Maxima heeft vrijdagmiddag een bezoek gebracht aan de TEFAF in Maastricht.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app