Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Warmerdam uit Tegelen wint NK schaken

Geplaatst opdonderdag 2 december 2021 - 17:37

Max Warmerdam uit Tegelen is de nieuwe Nederlands kampioen schaken.

Door een remise wist hij op de voorlaatste dag al de nationale titel te veroveren.

Lees ook: Schaker Warmerdam in finale Nederlandse titelstrijd

Favorietenrol
De 21-jarige schaker was op voorhand favoriet voor het toernooi dat werd gespeeld in Rotterdam. Die favorietenrol maakte hij waar. Warmerdam stond op de rustdag, na drie speeldagen, al bovenaan in het klassement met een punt voorsprong op nummer twee Hing Ting Lai.

Autopech
Woensdag boekte Warmerdam een zege op Roeland Pruijssers. Daar hoefde de Limburger weinig voor te doen. De organisatie meldde op de website dat tegenstander Pruijssers autopech had waardoor hij niet op tijd aanwezig kon zijn voor de wedstrijd. Daardoor boekte Warmerdam een reglementaire zege. Doordat nummer twee Hing Ting Lai gelijkspeelde liep Warmerdam uit in het klassement.

Remise
Daardoor had Warmerdam donderdagmiddag aan een remise voldoende tegen Ting Lai om voor het eerst de nationale titel binnen te slepen. Het duel eindigde in een remise, waardoor de titel hem niet meer kan ontgaan. Vrijdag speelt de Limburger nog tegen Robin Swinkels zijn laatste duel. Warmerdam werd eerder dit jaar al schaakgrootmeester.

Lees ook: Max Warmerdam derde Limburgse schaakgrootmeester

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen