Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Warmerdam derde Limburgse schaakgrootmeester

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2021 - 21:31

Schaker Max Warmerdam mag zich na zijn overwinning in het schaaktoernooi in Bassano del Grappa grootmeester noemen.

De 20-jarige schaker uit Tegelen voldeed voor de derde keer aan de norm van de wereldschaakbond FIDE en heeft de titel nu binnen. Na Paul van der Sterren en Martijn Dambacher is Warmerdam de derde Limburger die deze titel mag voeren.

Toernooiwinnaar
Warmerdam won deze week het sterk bezette toernooi in Italië en behaalde 7 punten uit 9 partijen. Aan het toernooi namen negen grootmeesters deel en met zijn puntentotaal voldeed hij voor de derde keer aan de GM-norm.

Vergani Cup
Een week eerder scoorde Warmerdam 6,5 punten uit 9 partijen bij het '5th International Chess Festival Vergani Cup' dat ook in Bassano del Grappa werd gehouden. Dat resultaat was genoeg voor een derde plaats en het behalen van de tweede GM-norm. ZIjn eerste norm behaalde hij in de KNSB-competitie in 2018/2019 waarin hij voor MuConsult Apeldoorn in de meesterklasse uitkwam.

Max Warmerdam is in Limburg lid van de schaakverenigingen in Venlo en Tegelen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen