Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Warmerdam derde Limburgse schaakgrootmeester

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2021 - 21:31

Schaker Max Warmerdam mag zich na zijn overwinning in het schaaktoernooi in Bassano del Grappa grootmeester noemen.

De 20-jarige schaker uit Tegelen voldeed voor de derde keer aan de norm van de wereldschaakbond FIDE en heeft de titel nu binnen. Na Paul van der Sterren en Martijn Dambacher is Warmerdam de derde Limburger die deze titel mag voeren.

Toernooiwinnaar
Warmerdam won deze week het sterk bezette toernooi in Italië en behaalde 7 punten uit 9 partijen. Aan het toernooi namen negen grootmeesters deel en met zijn puntentotaal voldeed hij voor de derde keer aan de GM-norm.

Vergani Cup
Een week eerder scoorde Warmerdam 6,5 punten uit 9 partijen bij het '5th International Chess Festival Vergani Cup' dat ook in Bassano del Grappa werd gehouden. Dat resultaat was genoeg voor een derde plaats en het behalen van de tweede GM-norm. ZIjn eerste norm behaalde hij in de KNSB-competitie in 2018/2019 waarin hij voor MuConsult Apeldoorn in de meesterklasse uitkwam.

Max Warmerdam is in Limburg lid van de schaakverenigingen in Venlo en Tegelen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen