Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen wint Real Racers Never Quit

Geplaatst opzaterdag 4 april 2020 - 8:28

Max Verstappen heeft de zesdaagse simraceserie 'Real Racers Never Quit' op zijn naam geschreven.

De Red Bull coureur begon met 133 punten voorsprong op Kelvin van der Linde aan de laatste wedstrijddag op de Suzuka International Racing Course in Japan. Hij eindigde met een LMP2-auto in de eerste race als zesde en werd derde in de slotrace.

Van de baan
Van der Linde was de snelste in de kwalificatie en vertrok van pole positie met Max op P2 in zijn kielzog. Aan het einde van de eerste ronde pakte Verstappen de koppositie, maar hij raakte kort daarna van de baan nadat Van der Linde hem aangetikt had. Max ging even later zelf in de fout en zakte terug naar de negende plaats. Hij vocht zich twee plekken naar voren en wist ook nog de Franse coureur Dillmann in te halen.

Meer dan een zesde plaats zat er in de eerste race echter niet in. De Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde won de race op het begin jaren zestig voor Honda gebouwde circuit vóór Agustin Canapino en Daniel Juncadella.

Strijd om tweede plaats
Ook in de tweede race mocht Van der Linde aan kop van het deelnemersveld vertrekken, nadat hij Max kort voor het einde van de kwalificatie van pole positie had verdrongen. De formule 1-coureur raakte in de vierde ronde in de jacht op de koppositie van de baan en vervolgde de strijd op de derde plek. Hij vocht met Lando Norris nog enkele ronden om de tweede plaats, maar slaagde daar uiteindelijk niet.

Kampioenschap
Kelvin van der Linde reed onbedreigd naar zijn tweede overwinning van de dag. De 23-jarige coureur uit Johannesburg, die voor Audi Sport rijdt, werd met 60 punten achterstand op Verstappen tweede in het kampioenschap van 'Real Racers Never Quit'.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen