Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen wint Real Racers Never Quit

Geplaatst opzaterdag 4 april 2020 - 8:28

Max Verstappen heeft de zesdaagse simraceserie 'Real Racers Never Quit' op zijn naam geschreven.

De Red Bull coureur begon met 133 punten voorsprong op Kelvin van der Linde aan de laatste wedstrijddag op de Suzuka International Racing Course in Japan. Hij eindigde met een LMP2-auto in de eerste race als zesde en werd derde in de slotrace.

Van de baan
Van der Linde was de snelste in de kwalificatie en vertrok van pole positie met Max op P2 in zijn kielzog. Aan het einde van de eerste ronde pakte Verstappen de koppositie, maar hij raakte kort daarna van de baan nadat Van der Linde hem aangetikt had. Max ging even later zelf in de fout en zakte terug naar de negende plaats. Hij vocht zich twee plekken naar voren en wist ook nog de Franse coureur Dillmann in te halen.

Meer dan een zesde plaats zat er in de eerste race echter niet in. De Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde won de race op het begin jaren zestig voor Honda gebouwde circuit vóór Agustin Canapino en Daniel Juncadella.

Strijd om tweede plaats
Ook in de tweede race mocht Van der Linde aan kop van het deelnemersveld vertrekken, nadat hij Max kort voor het einde van de kwalificatie van pole positie had verdrongen. De formule 1-coureur raakte in de vierde ronde in de jacht op de koppositie van de baan en vervolgde de strijd op de derde plek. Hij vocht met Lando Norris nog enkele ronden om de tweede plaats, maar slaagde daar uiteindelijk niet.

Kampioenschap
Kelvin van der Linde reed onbedreigd naar zijn tweede overwinning van de dag. De 23-jarige coureur uit Johannesburg, die voor Audi Sport rijdt, werd met 60 punten achterstand op Verstappen tweede in het kampioenschap van 'Real Racers Never Quit'.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen