Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen wint Esports-race met minimaal verschil

Geplaatst opmaandag 20 januari 2020 - 16:07

Max Verstappen kan niet alleen aardig overweg met een F1-bolide. Ook in de digitale Porsche staat hij zijn mannetje. Dat bleek afgelopen weekend toen hij een wedstrijd in de Porsche Esports Supercup op zijn naam schreef.

Hij won de simrace met 0,001 seconde voorsprong.

Minimale voorsprong
Verstappen wist de Fransman Thibault Cazaubon met het kleinst mogelijke verschil achter zich te houden. Het was wel nog even spannend. Vlak voor de finish wist de Fransman nog naast de Limburger te komen. "Dat kwam door de slipstream", zegt Verstappen tegen het AD. "Hij had ook nog een beetje ‘side draft’ toen hij naast me kwam rijden. Daardoor ging hij nog harder."

Voorbereiding
De digitale variant van racen is inmiddels behoorlijk realistisch. Op de g-krachten na weten simulators de echte autosport uitstekend na te bootsen. Voor Verstappen dus een prima voorbereiding op het nieuwe F1-seizoen. De koningsklasse van de autosport gaat op 15 maart weer van start. Dan staat de Grand Prix van Australië op de kalender.

Verslaggever Maurice Jessen is onlangs zelf achter het stuur gekropen van de digitale bolide.

Video: L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen