Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen verruilt F1-bolide voor zeepkist

Geplaatst opdinsdag 6 januari 2015 - 11:42

Max Verstappen raast met een zelfgemaakte bolide zaterdag 16 mei over de Cauberg in Valkenburg. Die dag wordt daar de Red Bull Zeepkistenrace verreden.

"Voor mij is dit een thuiswedstrijd. Ik hoop vele fans te mogen begroeten op een fantastisch evenement", zegt de coureur van de Italiaanse renstal Toro Rosso.

In totaal denderen zestig deelnemers over een parcours van ruim 350 meter in volle vaart naar beneden en passeren diverse obstakels.

Inschrijven
Niet alleen snelheid is van belang, de juryleden beoordelen ook de originaliteit van de wagens. Wie een startplek wil bemachtigen, kan zich vanaf donderdag 15 januari tot en met vrijdag 30 maart inschrijven via de website van de organisatie.

Red Bull organiseert wereldwijd 90 zeepkistenraces. Onderstaand een sfeerimpressie van de editie van vorig jaar in de Amerikaanse stad Seattle.

Youtube
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Max Verstappen ook hot in de zeepkist
Verrassing: Max Verstappen bij zeepkistenrace in Valkenburg
Return of the Legend winnaar van de Zeepkistenrace
Negen Limburgse teams aan start zeepkistenrace
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen