Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen verrast door vertrek Ricciardo

Geplaatst opdonderdag 23 augustus 2018 - 17:41

De overstap van teamgenoot Daniel Ricciardo na dit Formule 1-seizoen naar Renault kwam ook voor Max Verstappen onverwacht.

"Volgens mij was iedereen verrast, maar hij is uiteindelijk degene die zich goed moet voelen bij het besluit. Dat is het belangrijkste", zei de coureur van Red Bull in de aanloop naar de Grote Prijs van België op Verstappen.nl.

Frustratie
"Iedereen kent momenten van frustratie tijdens zijn carrière", vervolgde Verstappen. "Bij Red Bull wil iedereen races en kampioenschappen winnen, maar soms zit dat er niet in en moet je geduldig zijn en hard werken. Het hele pakket moet kloppen en dat is waar Red Bull nu aan werkt. Ik ben ervan overtuigd dat ze een auto kunnen maken, die elke race kan winnen. Daarom was ik wat verrast dat Daniel vertrekt. Als je in een andere omgeving wilt werken, weet ik niet of dat de juiste omgeving is om heen te gaan", doelde hij op Renault.

Verstappen was opgetogen over de komst van de Franse coureur Pierre Gasly (nu nog Toro Rosso) als vervanger voor Ricciardo.

FIFA-maatje
"Pierre is een geweldige kerel en ik ken hem al sinds we samen in de karting zaten. Begin dit jaar bracht hij een weekend door bij me in het appartement in Monaco en hebben we ’s avonds
FIFA gespeeld, dus we hebben een goede relatie. Hij is bovendien erg snel, dus dat is goed voor het team."

Pikorde
Volgens Verstappen zal Gasly de rangorde in het team niet aantasten. "Binnen Red Bull Racing zijn we als coureurs altijd gelijk behandeld, dus dat zie ik niet veranderen. Ik voel me niet een leider. Ik probeer gewoon de best mogelijke job voor het team en mijzelf te doen. Natuurlijk heb ik meer ervaring dan Pierre, dus dat ga ik wel in mijn voordeel proberen te gebruiken."

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen