Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen tweede in Grote Prijs van Brazilië

Geplaatst opzondag 11 november 2018 - 19:41

Max Verstappen is in de Grote Prijs van Brazilië als tweede over de streep gekomen.

De Limburger ging op het circuit van Interlagos als vijfde van start.

Het nakijken
Aan het begin van de race wist hij al de top 3 binnen te dringen. Dat deed de coureur van Red Bull eerst door Kimi Raikkonen het nakijken te geven. Even later is het de andere Ferrari coureur Sebastiaan Vettel die Verstappen voorbij ziet gaan. Met de drs troeft hij even later Bottas af. Verstappen moet dan alleen nog Hamilton voor zich dulden.

Eraan geloven
Door de pitstop van Hamilton komt Verstappen aan de leiding. Dat houdt de 21-jarige coureur een tijdje vol. Dan wordt het ook voor hem tijd om de pitstop in te gaan. Verstappen komt als derde terug op de baan. Dan laat hij zien waar hij goed in is, want ook wereldkampioen Hamilton moet eraan geloven. Max pakt de leiding over van de Brit, nadat teamgenoot Ricciardo de pitstraat in gaat.

Lees ook: Teruglezen: Max Verstappen in de Grote Prijs van Brazilië

Roet in eten
Dat gaat lange tijd goed en het lijkt erop dat de Nederlander de winst binnen handbereik heeft, totdat Ocon roet in het eten gooit. De achterblijver tikt Verstappen aan, waardoor hij spint en naast de baan terechtkomt. "Wat een idioot", reageert hij over de boordradio. De Limburger weet zich te herstellen, maar ziet Hamilton plek 1 overnemen. Ondanks een beschadigde vloer, weet hij zijn tweede plek te behouden tot over de eindstreep.

De zege is voor wereldkampioen Hamilton. Achter Verstappen eindigde Raikkonen.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen