Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen tweede in Grote Prijs van Brazilië

Geplaatst opzondag 11 november 2018 - 19:41

Max Verstappen is in de Grote Prijs van Brazilië als tweede over de streep gekomen.

De Limburger ging op het circuit van Interlagos als vijfde van start.

Het nakijken
Aan het begin van de race wist hij al de top 3 binnen te dringen. Dat deed de coureur van Red Bull eerst door Kimi Raikkonen het nakijken te geven. Even later is het de andere Ferrari coureur Sebastiaan Vettel die Verstappen voorbij ziet gaan. Met de drs troeft hij even later Bottas af. Verstappen moet dan alleen nog Hamilton voor zich dulden.

Eraan geloven
Door de pitstop van Hamilton komt Verstappen aan de leiding. Dat houdt de 21-jarige coureur een tijdje vol. Dan wordt het ook voor hem tijd om de pitstop in te gaan. Verstappen komt als derde terug op de baan. Dan laat hij zien waar hij goed in is, want ook wereldkampioen Hamilton moet eraan geloven. Max pakt de leiding over van de Brit, nadat teamgenoot Ricciardo de pitstraat in gaat.

Lees ook: Teruglezen: Max Verstappen in de Grote Prijs van Brazilië

Roet in eten
Dat gaat lange tijd goed en het lijkt erop dat de Nederlander de winst binnen handbereik heeft, totdat Ocon roet in het eten gooit. De achterblijver tikt Verstappen aan, waardoor hij spint en naast de baan terechtkomt. "Wat een idioot", reageert hij over de boordradio. De Limburger weet zich te herstellen, maar ziet Hamilton plek 1 overnemen. Ondanks een beschadigde vloer, weet hij zijn tweede plek te behouden tot over de eindstreep.

De zege is voor wereldkampioen Hamilton. Achter Verstappen eindigde Raikkonen.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen