Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen trapte schoen kapot voor tweede plek

Geplaatst opmaandag 22 oktober 2018 - 6:48

Max Verstappen heeft zo hard moeten knokken voor zijn tweede plek bij de GP van de Verenigde Staten dat zijn schoen de race niet heeft overleefd.

"Ik heb zo hard moeten doorstampen dat mijn schoen kapot is gegaan", vertelt hij bij Ziggo Sport.

Verstappen eindigde ondanks een start op de voorlaatste startrij tot zijn eigen verrassing als tweede. "Deze tweede plaats is onverwacht. Ik had een goede start en een goede eerste ronde, waarin ik uit de chaos kon blijven. Ik kon snel terugkomen naar de vijfde, vierde plaats en had een goed tempo."

Weinig grip
Verstappen streed in de slotfase met Ferrari-coureur Kimi Räikkönen die de koppositie had en met Lewis Hamilton die vlak achter hem derde lag. "Tegen het einde was het lastig om de banden heel te houden. Op het einde had ik echter weinig grip meer, dus een aanval op Kimi zat er niet meer in."

Lees ook: Max Verstappen tweede na fenomenale inhaalrace

Ultieme aanval
Twee ronden voor het einde moest de Red Bull-coureur een ultieme aanval van Hamilton afslaan. "Ik had problemen met mijn achterbanden. Ik verremde me. Door de snelle rechterbocht pushte ik zo hard als ik kon. Maar Lewis kon ook niet harder. Gelukkig kon ik hem voorblijven."

Geen zak uit
Dat Verstappen met het verdedigen van zijn tweede positie van invloed was op de strijd om de WK-titel, vindt de Limburger geen probleem. "Dat maakt mij geen zak uit. Ik probeer de wedstrijd te winnen."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen