Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Max Verstappen trapte schoen kapot voor tweede plek

Geplaatst opmaandag 22 oktober 2018 - 6:48

Max Verstappen heeft zo hard moeten knokken voor zijn tweede plek bij de GP van de Verenigde Staten dat zijn schoen de race niet heeft overleefd.

"Ik heb zo hard moeten doorstampen dat mijn schoen kapot is gegaan", vertelt hij bij Ziggo Sport.

Verstappen eindigde ondanks een start op de voorlaatste startrij tot zijn eigen verrassing als tweede. "Deze tweede plaats is onverwacht. Ik had een goede start en een goede eerste ronde, waarin ik uit de chaos kon blijven. Ik kon snel terugkomen naar de vijfde, vierde plaats en had een goed tempo."

Weinig grip
Verstappen streed in de slotfase met Ferrari-coureur Kimi Räikkönen die de koppositie had en met Lewis Hamilton die vlak achter hem derde lag. "Tegen het einde was het lastig om de banden heel te houden. Op het einde had ik echter weinig grip meer, dus een aanval op Kimi zat er niet meer in."

Lees ook: Max Verstappen tweede na fenomenale inhaalrace

Ultieme aanval
Twee ronden voor het einde moest de Red Bull-coureur een ultieme aanval van Hamilton afslaan. "Ik had problemen met mijn achterbanden. Ik verremde me. Door de snelle rechterbocht pushte ik zo hard als ik kon. Maar Lewis kon ook niet harder. Gelukkig kon ik hem voorblijven."

Geen zak uit
Dat Verstappen met het verdedigen van zijn tweede positie van invloed was op de strijd om de WK-titel, vindt de Limburger geen probleem. "Dat maakt mij geen zak uit. Ik probeer de wedstrijd te winnen."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen