Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Max Verstappen trapte schoen kapot voor tweede plek

Geplaatst opmaandag 22 oktober 2018 - 6:48

Max Verstappen heeft zo hard moeten knokken voor zijn tweede plek bij de GP van de Verenigde Staten dat zijn schoen de race niet heeft overleefd.

"Ik heb zo hard moeten doorstampen dat mijn schoen kapot is gegaan", vertelt hij bij Ziggo Sport.

Verstappen eindigde ondanks een start op de voorlaatste startrij tot zijn eigen verrassing als tweede. "Deze tweede plaats is onverwacht. Ik had een goede start en een goede eerste ronde, waarin ik uit de chaos kon blijven. Ik kon snel terugkomen naar de vijfde, vierde plaats en had een goed tempo."

Weinig grip
Verstappen streed in de slotfase met Ferrari-coureur Kimi Räikkönen die de koppositie had en met Lewis Hamilton die vlak achter hem derde lag. "Tegen het einde was het lastig om de banden heel te houden. Op het einde had ik echter weinig grip meer, dus een aanval op Kimi zat er niet meer in."

Lees ook: Max Verstappen tweede na fenomenale inhaalrace

Ultieme aanval
Twee ronden voor het einde moest de Red Bull-coureur een ultieme aanval van Hamilton afslaan. "Ik had problemen met mijn achterbanden. Ik verremde me. Door de snelle rechterbocht pushte ik zo hard als ik kon. Maar Lewis kon ook niet harder. Gelukkig kon ik hem voorblijven."

Geen zak uit
Dat Verstappen met het verdedigen van zijn tweede positie van invloed was op de strijd om de WK-titel, vindt de Limburger geen probleem. "Dat maakt mij geen zak uit. Ik probeer de wedstrijd te winnen."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen