Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen start op derde positie in Portugal

Geplaatst opzaterdag 24 oktober 2020 - 16:58

Max Verstappen begint zondag vanaf de derde startpositie aan de Grand Prix van Portugal in de Formule 1. De kopman van Red Bull was in de kwalificatie alleen langzamer dan Lewis Hamilton en Vallteri Bottas, de coureurs van Mercedes.

Wereldkampioen Hamilton start voor de 97e keer van pole. Hij was net iets sneller dan zijn ploeggenoot Bottas, die de snelste was tijdens de drie vrije trainingen op het circuit van Portimão.

Heel dichtbij
Verstappen hoefde maar 0,252 toe te geven op Hamilton. "Ik hoop dat ik in de race ook zo dichtbij kan blijven", zei de Limburger die nog wel vindt dat hij onvoldoende grip heeft. "De afstelling van voor- en achterband kan nog beter", zei hij. "Maar ik mag niet ontevreden zijn over deze kwalificatie."

Twaalfde race
De Grand Prix van Portugal is de twaalfde race van dit jaar in de Formule 1. Hamilton is de leider in het kampioenschap na zeven overwinningen in de voorgaande elf races. De Brit heeft heeft 229 punten. Bottas staat tweede (161 punten), gevolgd door Verstappen met 147 punten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen