Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen 'Sportpersoonlijkheid van het jaar'

Geplaatst opmaandag 11 januari 2016 - 18:09

Formule 1-coureur Max Verstappen is door de stichting Nederlandse Sport Pers uitgeroepen tot de NSP Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2015.

Verstappen ontving de bijbehorende prijs maandag in Rotterdam uit handen van voormalig minister-president Jan Peter Balkenende. Verstappen is de opvolger van Arjen Robben, die in 2014 met de titel werd geëerd voor zijn omgang met de media en zijn betekenis voor de sport.

Concurrentie
Verstappen had concurrentie van atlete Dafne Schippers en wielrenner Tom Dumoulin, volgens het juryrapport alle drie "jonge, frisse topsporters die niet alleen bijzondere prestaties leverden, maar die hun daden tevens koppelden aan een volwassen, respectvolle en plezierige omgang met de media, zowel in binnen- als in buitenland."

Presteren en presenteren
De keuze, een lastige, viel uiteindelijk op Verstappen, die vorig jaar als zeventienjarige debuteerde in de Formule 1. "De snelle omschakeling van de ene taal naar de andere, de onbevangenheid, het gemak en de authenticiteit voor de camera, de bereidheid om ter wille van de media heet van de naald de race en zijn inhaalacties te becommentariëren, het zijn de kenmerken van een jonge wereldster die begrijpt dat sport niet alleen een kwestie is van presteren, maar ook van presenteren!"

NSP
De prijs is een voortzetting van de ‘oude’ NSP Persprijs, die in het verleden werd toegekend aan onder anderen Frank en Ronald de Boer, Leontien van Moorsel, Anky van Grunsven, Epke Zonderland en Ireen Wüst.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Max Verstappen niet in vrije training Abu Dhabi
Verstappen krijgt rookie als teamgenoot in Formule 1
Max Verstappen kent zijn teamgenoot bij Toro Rosso
Verstappen over 3 weken in nieuwe bolide
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen