Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen 'Sportpersoonlijkheid van het jaar'

Geplaatst opmaandag 11 januari 2016 - 18:09

Formule 1-coureur Max Verstappen is door de stichting Nederlandse Sport Pers uitgeroepen tot de NSP Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2015.

Verstappen ontving de bijbehorende prijs maandag in Rotterdam uit handen van voormalig minister-president Jan Peter Balkenende. Verstappen is de opvolger van Arjen Robben, die in 2014 met de titel werd geëerd voor zijn omgang met de media en zijn betekenis voor de sport.

Concurrentie
Verstappen had concurrentie van atlete Dafne Schippers en wielrenner Tom Dumoulin, volgens het juryrapport alle drie "jonge, frisse topsporters die niet alleen bijzondere prestaties leverden, maar die hun daden tevens koppelden aan een volwassen, respectvolle en plezierige omgang met de media, zowel in binnen- als in buitenland."

Presteren en presenteren
De keuze, een lastige, viel uiteindelijk op Verstappen, die vorig jaar als zeventienjarige debuteerde in de Formule 1. "De snelle omschakeling van de ene taal naar de andere, de onbevangenheid, het gemak en de authenticiteit voor de camera, de bereidheid om ter wille van de media heet van de naald de race en zijn inhaalacties te becommentariëren, het zijn de kenmerken van een jonge wereldster die begrijpt dat sport niet alleen een kwestie is van presteren, maar ook van presenteren!"

NSP
De prijs is een voortzetting van de ‘oude’ NSP Persprijs, die in het verleden werd toegekend aan onder anderen Frank en Ronald de Boer, Leontien van Moorsel, Anky van Grunsven, Epke Zonderland en Ireen Wüst.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Max Verstappen niet in vrije training Abu Dhabi
Verstappen krijgt rookie als teamgenoot in Formule 1
Max Verstappen kent zijn teamgenoot bij Toro Rosso
Verstappen over 3 weken in nieuwe bolide
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen