Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Verstappen snel in eerste training Hungaroring

Geplaatst opvrijdag 27 juli 2018 - 12:59

Formule 1-coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo hebben in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Hongarije aangetoond dat Red Bull snel is op de Hungaroring.

Ricciardo was de snelste, Verstappen zette de derde tijd neer. Hij was 0,088 seconde minder snel dan zijn Australische teamgenoot. De Duitser Sebastian Vettel reed in zijn Ferrari de tweede tijd, 0,079 achter Ricciardo.

Op het lijf geschreven
Volgens ingewijden is het circuit nabij Boedapest op het lijf geschreven van de Red Bulls, die qua motorisch vermogen minder krachtig zijn dan Mercedes en Ferrari, maar van hun betere wegligging profiteren op bochtige circuits.

Verstappen was er in aanloop naar de race op zondag minder uitgesproken over. "Over het algemeen moet je hier op pole staan om te winnen. Dat zal lastig worden. Maar ik denk wel dat we er dicht bij zullen zitten."

Kwalificatie
De coureurs rijden later vrijdag de tweede training. Zaterdag is de kwalificatie en zondag de race. Kampioenschapsleider Lewis Hamilton reed in de eerste sessie de vijfde tijd in zijn Mercedes. Hij was 0,423 seconde trager dan Ricciardo.

De race is zondagmiddag te volgen via een liveblog op 1Limburg.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen